Jaroslav Dodok Správy

Slovensko pokryje biela perina, pripravte sa na sneh!

Sobotná noc bude prevažne oblačná a najmä na strednom a východnom Slovensku by mal na viacerých miestach padať dážď so snehom alebo sneh.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko pokryje biela perina, pripravte sa na sneh!
Foto: Jaroslav Dodok

Od severozápadu začína prúdiť do strednej Európy studený, arktický vzduch, v ktorom nad vnútrozemím kontinentu začína stúpať tlak. Na okraji nízkeho tlaku nad Jadranom k nám potom v nedeľu začne prúdiť vlhký vzduch.

V piatok má byť na celom území prevažne oblačno, ojedinele môžeme očakávať aj slabý dážď. Na Kysuciach, Orave, Liptove a na západnom a strednom Slovensku a v polohách nad 500 metrov pôjde o zrážky snehové. Hranica sneženia bude popoludní od západu klesať.

Sobotná noc bude prevažne oblačná a najmä na strednom a východnom Slovensku by mal na viacerých miestach padať dážď so snehom alebo sneh. Cez deň pokryje územie opäť premenlivá oblačnosť a vo východnej polovici územia môžeme očakávať slabé zrážky.

Obloha v nedeľu ostane zatiahnutá, bude oblačno až zamračené, pričom miestami Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) predpovedá slabé zrážky, od cca 500 metrov zmiešané alebo snehové.

Najvyššia denná teplota sa bude v piatok pohybovať v rozmedzí 2 až 7 stupňov Celzia, v sobotu sa zníži na 0 až +5 stupňov Celzia. V nedeľu sa ortuť teplomera vyšplhá na 1 až 6 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov bude okolo –4 stupňov Celzia.

Fúkať by mal premenlivý vietor s rýchlosťou do 4 m/s, na juhozápade meteorológovia očakávajú severozápadný vietor s rýchlosťou 3 až 7 m/s (15, 10 až 25 km/h). V sobotu by mal na našom území stále fúkať prevažne severozápadný vietor s rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h), v nedeľu s rýchlosťou 4 m/s (15 km/h).

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM