Peter Handzuš Iné športy Šport

Slovenský pohár vygradoval v Starej Ľubovni. Medaily pre popradský Shihan

O posledné body do Slovenského pohára pre a postupové miesta na májové Majstrovstvá republiky prišli v sobotu 14. apríla zabojovať mladí karatisti pod Ľubovianský hrad.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský pohár vygradoval v Starej Ľubovni. Medaily pre popradský Shihan
Zdroj: Shihan Poprad

Konalo sa tam tretie, posledné kolo Slovenského pohára v karate pre kategórie detí a žiakov pre rok 2019. Staroľu­bovianská mestská športová hala privítala vyše tisíc štartujúcich z celého Slovenska. Karate klub Shihan Poprad sa v tejto mase nestratil a znova potvrdil svoje kvality. O prvé medaile pre popradské farby sa postarali v kategórií karate agility Michal Marton, ktorý medzi 5 ročnými chlapcami skončil strieborný, medzi 7 ročnými dievčatami strieborná Hana Hybenová, rovnako strieborná Linda Klempová medzi 8 ročnými dievčatami a Jakub Richard Bafia, ktorý medzi 11 ročnými chlapcami skončil bronzový.

V kategórií súborného cvičenia kata skončila Hana Hybenová medzi 6–7 ročnými dievčatami bronzová. Marek Hrebenár síce v treťom kole nebodoval ale body za prvé dve kolá mu medzi 6–7 ročnými chlapcami stačili na celkové prvenstvo v Slovenskom pohári. Karolína Kiššková medzi staršími žiačkami, začiatočníčkami skončila bronzová a rovnako aj jej to stačilo na víťazstvo v Slovenskom pohári. Laura Klempová medzi staršími žiačkami pokročilými vybojovala zlato a taktiež celkové prvenstvo v Slovenskom pohári.

V športovom zápase kumite si medzi 6–7 ročnými dievčatami do 20kg vybojovala Karolína Bartková striebro, čo ju zaradilo na celkové druhé miesto slovenského pohára. Striebro si vybojoval aj Peter Šoltés medi 6–7 ročnými chlapcami do 22kg. Strieborný skončil medzi mladšími žiakmi do 34kg aj Štefan Šoltés a zároveň vybojoval prvenstvo v Slovenskom pohári. Ďalšie striebro vybojovala Karolína Kiššková medzi mladšími žiačkami začiatočníčkami do 32 kg. V kategórií mladších žiačok pokročilých do 32kg vybojovala Nelly Martonová bronz a druhé miesto v Slovenskom pohári. Linda Klempová tu vybojovala striebro, čo ju v Slovenskom pohári zaradilo na celkové tretie miesto. Strieborná skončila aj Monika Krakovská medzi staršími žiačkami, začiatočníčkami do 40kg a tretia v celkovom hodnotení slovenského pohára.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM