Peter Handzuš Rôzne

Slovenský raj: Letnú sezónu otvoril cyklomaratón Glackou cestou

Zábavným cyklomaratónom začala letná sezóna v Slovenskom raji. Lákadlom pre cyklistov bol prechod Glackou cestou medzi obcou Stratená a Podleskom, ktorá je pre nich bežne neprístupná.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský raj: Letnú sezónu otvoril cyklomaratón Glackou cestou
Zdroj: TASR

„Chceme turistom ukázať, že Slovenský raj je zaujímavý aj na bicykli. Otvorenie letnej sezóny je skvelou príležitosťou prejsť Glackou cestou, ktorá ponúka nevšedné prírodné krásy,“ uviedol za organizátorov Ondrej Lunter z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Slovenský raj.

Štart cyklomaratónu bol o 9.00 h v Smižanoch, Mlynkoch, Dobšinej a Šumiaci. V obci Stratená na účastníkov čakal sprievodca, ktorý ich viedol cez Glackú cestu na sever Slovenského raja do Podlesku. Cyklisti zo severu od Smižian prešli opačnou trasou. V Stratenej aj Podlesku čakala na účastníkov zábava a občerstvenie.

Celkovo sa do cyklotúry zapojilo približne 110 účastníkov vrátane detí, v pelotóne bol aj 71-ročný pán. Niektorých prihlásených podľa Luntera asi odradila piatková búrka, dnes však nepršalo a cesty boli zjazdné.

Akcia bola vhodná pre všetky typy cyklistov, zvlášť pre deti bol lákavý zber pečiatok na pripravených stanovištiach v priebehu cesty do špeciálnej knižky, ktorú od organizátorov dostali na štarte.

Otvorenie letnej sezóny pokračovalo kultúrnym programom v Smižanoch, v nedeľu (5. mája) na návštevníkov čaká zábavný program na Podlesku.

Slovenský raj: Letnú sezónu otvoril cyklomaratón Glackou cestou
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM