Martin Žákovič Hokej

Slovinský hokejista R.Sabolič prestúpil z Popradu do nemeckého Ingolstadtu

Ingolstadt - 24-ročný hokejista mení pred koncom prestupového obdobia svoje pôsobisko, zo slovenskej extraligy sa presunul do najvyššej nemeckej súťaže, informuje oficiálny web ERC Ingolstadt.

Ilustračný obrázok k článku Slovinský hokejista R.Sabolič prestúpil z Popradu do nemeckého Ingolstadtu
Zdroj: Dnes24.sk

Sabolič: Dobrý krok

„Od "panterov“ som pred pár dňami dostal dobrú ponuku, ktorú som chcel akceptovať. Môj agent mi povedal, že ERC Ingolstadt patrí k najlepším klubom v Nemecku. A preto si myslím, že táto zmena v smerovaní mojej kariéry je dobrým krokom. Teším sa na môj debut v novom drese," prezradil slovinský hokejista pre Augsburger Algemeine.

V Nemecku si sľubujú, že našli strelca

„Robert už má za sebou aj prvý tréning s našim tímom. Dúfame, že nastúpi už v piatok, no musíme ešte vyriešiť určité formality. Robert je mladý útočník, strelec, ktorý je plný túžby nastúpiť v DEL. Tvrdo pracuje a bude užitočný na oboch stranách klziska,“ ozrejmil športový manažér ERC Ingolstadt Jim Boni.

Sabolič v tejto sezóne nastupoval za extraligový Poprad, v 33 stretnutiach v drese s kamzíkom na hrudi zaznamenal 6 gólov,13 asis­tencií a 63 trestných minút. Najmä v prvej časti sezóny patril slovinský reprezentačný útočník k príjemným prekvapeniam v popradskom tíme. Rodák z Jesenice je štvornásobným šampiónom Slovinska. Po dvoch sezónach s Jesenice v rakúskej EBEL lige sa presunul do druholigového švédskeho Södertälje, pôsobenie v nemeckom Ingolstadte tak bude preň už treťou zahraničnou skúsenosťou. Sabolič reprezentoval Slovinsko na MS 2011 na Slovensku, ako aj vlani na Majstrovstvách sveta 1 divízie. V 11 zápasoch si dohromady v národnom drese pripísal 2 góly a 3 asistencie.

zdroj a foto: http://www.erc-ingolstadt.de, www.augsburger-allgemeine.de

Robert Sabolič
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM