Rôzne

Slúži aj ako posilnenie kapacity: Na trati pod Tatrami jazdí RETRO električka Trojča

Letnú sezónu otvoria 2. júna, odkedy až do začiatku septembra bude jazdiť v Tatrách okrem Trojčaťa i električka Kométa.

Ilustračný obrázok k článku Slúži aj ako posilnenie kapacity: Na trati pod Tatrami jazdí RETRO električka Trojča
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Po zimnej prestávke na trati tatranskej železnice opäť jazdí retro električka Trojča. Počas Veľkej noci ešte aj v pondelok (1. 4.) sa môžu záujemcovia odviezť na trati Poprad – Starý Smokovec – Tatranská Lomnica.

„Historická električka Trojča je z roku 1969 a slúžila vo Vysokých Tatrách od majstrovstiev sveta v klasickom lyžovaní 1970. Keď mala byť zošrotovaná, tak naše občianske združenie ju zachránilo, opravilo a prevádzkuje už v rámci historickej nostalgickej dopravy,“ uviedol predseda Občianskeho združenia (OZ) Tatranské historické električky Ján Sabaka.

Posilnenie kapacity

Okrem nostalgickej historickej jazdy električka podľa neho slúži aj ako posilnenie kapacity na trati tatranskej železnice.

„Trojča ešte na trať vyrazí aj v nedeľu 21. apríla, kedy organizujeme aj s ďalšími partnermi akciu Vyčistime si mesto Vysoké Tatry. Budeme zbierať odpadky popri trati a urobíme si akciu pre skrášlenie okolia s dobrou náladou a občerstvením gulášom. Bude to verejnoprospešná jazda,“ priblížil Sabaka s tým, že 31. mája a 1. júna pripravujú akciu pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

Letnú sezónu otvoria 2. júna, odkedy až do začiatku septembra bude jazdiť v Tatrách okrem Trojčaťa i električka Kométa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM