Peter Handzuš Krimi

Smrť pod Mengusovským štítom: Turistu zasiahla kamenná lavína

V sobotu popoludní oznámil slovenský turista na tiesňovú linku HZS pád kamennej lavíny z Mengusovského štítu, ktorá zasiahla jednu osobu smerom k Hincovmu plesu.

Ilustračný obrázok k článku Smrť pod Mengusovským štítom: Turistu zasiahla kamenná lavína
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Následne horskí záchranári kontaktovali aj VZZS z Popradu, ktorá rovnako dostala žiadosť o zásah v tejto oblasti, a zároveň požiadala HZS o súčinnosť pri výkone zásahu v prípade nevyhnutnosti nasadenia záchranára v neprístupnom teréne. Z miesta udalosti skonštatoval lekár posádky VZZS smrť pacienta a posádka VZZS sa vrátila späť na základňu v Poprade.

„Nakoľko sa telo nebohého 54-ročného slovenského turistu, ktorý spadol smerom z Hincovho sedla, nachádzalo v ťažko dostupnom teréne a jeho transport by bol zdĺhavý a náročný, bola o pomoc požiadaná Letka MV SR,“ informujú záchranári na svojej webovej stránke.

Vrtuľník Letky MV SR obletel spolu s troma záchranármi HZS oblasť Hincovho plesa a po nájdení tela a nabalení bol nebohý transportovaný na Štrbské pleso a odtiaľ služobným terénnym vozidlom HZS do márnice v Novom Smokovci, kde ho prevzali príslušníci PZ SR. Akcia skončila vo večerných hodinách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM