RYB Krimi

SMRŤ popradského dídžeja: Manipulovali s ním BRUTÁLNE!, tvrdí mama. Čo na to polícia?

Vody slovenského hudobného showbiznisu, ako aj verejnosti, posledné dni rozvíril prípad Petra Hrada, známeho ako DJ Petrik. Podľa vyjadrení najbližšej rodiny a priateľov mal byť zásah voči nemu polície neprimeraný, následkom čoho mal prísť o život.

Ilustračný obrázok k článku SMRŤ popradského dídžeja: Manipulovali s ním BRUTÁLNE!, tvrdí mama. Čo na to polícia?
Zdroj: TASR/František Iván , Archív P. Hrad

V nedeľu 24. marca za doteraz nejasných okolností zomrel obľúbený hudobník DJ Petrik († 40) z Popradu. Jeho smrť však vyvoláva viaceré otázniky, pretože k úmrtiu došlo v krátkom čase po policajnom zásahu. Ako prví sme vás o tom informovali TU.

Nejasné okolnosti

Petrik dva dni predtým svojím autom jazdil po Poprade, kolesami vyšiel na obrubník a poškodil si pneumatiky, čím mal na seba upútať pozornosť. Následne si to namieril na pumpu na sídlisku Juh aj s poškodenými kolesami.

Keď ho však zastavili policajti, dostal amok a volal o pomoc, že „ho chcú zabiť“.

„Petrik totiž trpel ťažkou paranoidnou schizofréniou. A preto aj na tej Slovnaftke museli byt použité donucovacie prostriedky, lebo on sa najviac na svete bál práve policajtov," povedal pre Dnes24.sk jeden z jeho najbližších priateľov z Popradu, ktorý je z hudobnej brandže.

Ako pre našu redakciu opísala jeho mama Alena, večer ju k synovi zavolali policajti, aby ho prišla upokojiť.

„Polícia ma priviedla na stanicu, kde som si mala syna ukľudniť. Ja som však vravela, že chcem, aby ho odviezli do Levoče, že nie je v stave, aby s ním čokoľvek robili. Videla som, že má krvou podliate oči, rozbitú hlavu aj ústa," opísala Petrova mama posledné dramatické okamihy so svojím jediným synom. Policajti ju k nemu podľa jej slov nepustili.

Čo sa stalo v aute?

Na jej prosby, aby ho odviezli na psychiatriu do Levoče, nereagovali s tým, že nemajú od neho súhlas. Zadržaného Petra odviezli do popradskej nemocnice, kde mu mali odobrať krv a moč. Čoskoro však došlo k tragédii a všetko sa rýchlo zbehlo.

Keďže Peter v psychickom rozpoložení vystrájal a polícia si s ním nevedela rady, rozhodli sa ho previezť do CPZ. V aute sa však čosi stalo a policajti s ním uháňali späť do nemocnice.

„Na zemi sa ho snažili oživovať do príchodu záchranky, ale podarilo sa ho oživiť príliš neskoro a už mal poškodený mozog. V priebehu nasledujúcich hodín mu odišli orgány a nakoniec srdce a 24. marca skonal. V nemocnici mi tvrdia, že na akútne zlyhanie srdca, ale prvotná informácia na ARE bola, že na opuch mozgu,“ opísala pre Dnes24 tragický skon nešťastná mama Alena, ktorá na dôchodku prišla o jediného syna.

Ako ďalej prípad opísala mama a čo na to polícia?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM