Martin Sýkora Správy

Sneženie dopravu pod Tatrami nekomplikuje: Všetky cesty sú zjazdné

Pani zima opäť ukázala svoju silu a Podtatrancom dala pocítiť, aké má správna zima vyzerať. Snehová nádielka na cestách je pod kontrolou, síce pomalšie ale dostanete sa všade.

Ilustračný obrázok k článku Sneženie dopravu pod Tatrami nekomplikuje: Všetky cesty sú zjazdné
Zdroj: TASR

Po stredajšom (7.2.) večernom a nočnom snežení sú cesty na území okresov Poprad, Levoča a Kežmarok zjazdné. „Počas uplynulých 24 hodín napadlo v regióne zhruba desať centimetrov nového snehu. Cesty sú mokré, na mnohých úsekoch sa nachádza utlačená vrstva snehu do troch centimetrov, to sa týka aj horských priechodov a ciest, kde nemôžeme sypať soľ,“ uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

Vo výkone bolo za posledných 24 hodín pod Tatrami 21 sypačov, ktoré dohromady prepluhovali cez 1800 kilometrov, kamenivom posypali 670 kilometrov a chemicky upravili ďalších cez 1000 kilometrov ci­est.

„Situácia aj vo vyšších miestach je stabilizovaná, nemuseli sme nikde obmedzovať dopravu,“ dodal Barilla.

Cestári pod Tatrami budú v strehu aj počas štvrtka, keď má v regióne napadnúť ďalších desať centimetrov snehu. „Očakávame súvislé sneženie až do nočných hodín, vietor by fúkať nemal. V priebehu celého dňa budeme v plnom nasadení zabezpečovať údržbu a zjazdnosť ciest pluhovaním a posypávaním,“ uzavrel Barilla.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM