Peter Handzuš Rôzne

Snežiť bude aj dnes. Horský priechod Vernár uzavreli

AKTUALIZOVANÉ: Polícia upozorňuje vodičov, že pre snehové zrážky je od dnešného rána až do odvolania uzatvorený pre nákladnú dopravu horský priechod Vernár.

Ilustračný obrázok k článku Snežiť bude aj dnes. Horský priechod Vernár uzavreli
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Výstrahy meteorológov sa naplnili a náš kraj sa zobudil do bieleho rána. Cez noc napadlo dosť snehu na to, aby sa obyvatelia Popradu zobúdzali s pokazenou náladou. Podľa SHMÚ by mohlo snežiť s prestávkami až do zajtra.

„V okrese Poprad sa na mnohých miestach očakáva výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 – 20 cm nového snehu“, informuje SHMÚ.

Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Aktuálnu predpoveď počasia si môžete prečítať priamo na stránke SHMÚ.

Na cestách je sneh

Na cestách I. triedy v Prešovskom kraji je kašovitá respektíve ujazdená vrstva snehu do 3 cm. Na cestách II. triedy vo Vysokých Tatrách počítajte s vrstvou snehu do 4 cm. Cesty III. triedy v okrese Poprad pokrýva ujazdená vrstva snehu 3 – 5 cm. Informovala o tom SÚC PSK.

Horský priechod Vernár je uzatvorený pre nákladnú dopravu

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informovalo, že cesta je pre osobnú dopravu prejazdná v jednom jazdnom pruhu striedavo, pričom dopravu na mieste riadia príslušníci polície.

Polícia rovnako upozorňuje vodičov aj na dočasnú obchádzku v dĺžke približne 250 metrov, ktorá je vytvorená za Levočou na ceste I/18 pri čerpacej stanici Shell. Hovorca KR PZ Daniel Džobanik doplnil, že z dôvodu výstavby diaľničného privádzača je v uvedenom úseku doprava presmerovaná na novovybudovanú súbežnú komunikáciu.

„Žiadame vodičov, ktorí budú prechádzať uvedeným úsekom, aby pozorne sledovali a rešpektovali prenosné dopravné značenie a dodržiavali pravidlá cestnej premávky,“ uzavrel hovorca.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM