Peter Handzuš Správy

Sneženie v Poprade: V okrese jazdí 15 sypačov, takto to vyzerá na cestách

Na severovýchode Slovenska - v Prešovskom kraji silno sneží, a tak by vodiči mali zvýšiť v tejto oblasti pozornosť na cestách. Dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáš Lažo informoval, že najsilnejšie sneží v okolí Starej Ľubovne a Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Sneženie v Poprade: V okrese jazdí 15 sypačov, takto to vyzerá na cestách
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Situáciu majú zatiaľ pod kontrolou. „Cesty 1. triedy sú prevažne mokré, vrstva čerstvého snehu od dvoch do troch centimetrov sa nachádza na horskom priechode Podspády, na ceste 1/77 v okolí Obručného, na horskom priechode Vernár a v okolí Tatranskej Štrby,“ konkretizoval Lažo.

Väčšina ciest 2. triedy je podľa neho prevažne mokrá, vrstva čerstvého snehu od dvoch do troch centimetrov je vo Vysokých Tatrách a na Magure. Podobná situácia je aj na cestách 3. triedy, čerstvá vrstva snehu do dvoch centimetrov sa môže nachádzať v okolí Vysokých Tatier, Popradu, Kežmarku a Spišskej Starej Vsi.

Cestári doposiaľ posypali inertným materiálom viac ako 250 kilometrov ciest vo Vysokých Tatrách a v okolí Spišskej Starej Vsi. Chemickým materiálom upravili cesty medzi Popradom a Štrbou, Popradom a Kežmarkom a tiež vozovku v okolí Obručného. Okrem toho museli cestári prepluhovať cesty v okolí obcí Lesnica, Toporec a Ždiar.

Celkom nasadili v okresoch Stará Ľubovňa, Poprad, Bardejov a Prešov 20 sypačov, pričom najviac, až 15, ich bolo v okrese Poprad.

Snežiť začalo aj v Poprade
13
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM