Šport

Sobota na Štrbskom Plese plná pohybu: Uvidíte aj TIETO známe tváre!

Verejnosť môže v sobotu 4. septembra stretnúť v areáli pod skokanskými mostíkmi na Štrbskom Plese viacerých športovcov.

Ilustračný obrázok k článku Sobota na Štrbskom Plese plná pohybu: Uvidíte aj TIETO známe tváre!
Zdroj: TASR

Odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR informuje, že na podujatí sa predstaví boxer Tomi Kid Kovácz, tanečník Ladislav Cmorej či popradský hokejový útočník Patrik Svitana.

Športové endorfíny

Európsky týždeň športu sa koná každoročne od 23. do 30. septembra. Jeho cieľom je zdôrazniť potrebu zdravia a pohybu. #BeActive, buď aktívny po celý rok, je výzva pre všetkých ľudí na zlepšenie nielen svojej kondície, ale aj životného štýlu.

Aktívnym pohybom sa vyplavujú endorfíny, čo spôsobuje, že človek je šťastnejší a spokojnejší. V tanečnom svete to platí dvojnásobne, o to viac, že nás motivuje skvelá hudba,“ priblížil Cmorej.

Dôraz na potrebu pohybu je dôležitý aj z dôvodu náročnej doby, ktorú spôsobila celosvetová pandémia ochorenia COVID-19.

Pohyb ako prevencia

Vyzývam ľudí, aby boli neustále športovo aktívni. Najmä v tejto dobe sociálnych sietí, keď sa mladí ľudia nehýbu a sedia za počítačom. Šport je najlepšia vec, ako sa udržať fit a v zdraví. Z tohto hľadiska je to aj najlepšia prevencia proti chorobám,“ vysvetlila gymnastka a ambasádorka Európskeho týždňa športu Barbora Mokošová.

Reprezentačný hokejový útočník Patrik Svitana s hokejistami HK Poprad predvedú hokejový tréning na suchu.

Zážitkový kultúrny program zabezpečí folklórny súbor Letnička, Ladislav Cmorej so skupinou Credance a podujatie vyvrcholí večernou svetelno–akrobatickou šou v podaní skupiny Vertigo.

Podujatie pre všetkých

Návštevníci budú môcť byť aktívni na rôznych športových stanovištiach s profi športovcami. Svetom boxu účastníkov podujatia prevedie Tomi Kid Kovács spolu s olympionikom Andrejom Csemezom.

Okrem toho si budú môcť vyskúšať chvaty karate, ako správne použiť paličky pri nordic walking s Luciou Okoličányovou, gymnastiku, basketbal, laserový biatlon či hokejové cvičenia s hokejistami HK Poprad.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM