Pavol Krupka Kultúra

Sochárske sympózium v Ružbachoch, vesmír zo skla a šperky v Elektrárni

Tak sa dá stručne popísať letná ponuka Tatranskej galérie v Poprade. Prirátať však ešte treba tohtoročnú novinku - edukatívny projekt pre seniorov a ďalších záujemcov o praktickú výtvarnú tvorbu.

[size=14][color=#cc0000]­Sochárske sympózium vo Vyšných Ružbachoch[/co­lor][/size]

Tatranská galéria v Poprade v spolupráci s Obecným úradom Vyšné Ružbachy a organizátormi podujatia Košice EHMK 2013 začala s reštaurovaním sôch v areáli Medzinárodného sochárskeho sympózia vo Vyšných Ružbachoch. Podujatie je súčasťou projektu Vyšné Ružbachy – genius loci. V termíne od 9. do 20. júla budú mať možnosť návštevníci vidieť reštaurátorské práce a úpravu výstavného areálu. Na 21. júla je pripravené stretnutie sochárov s verejnosťou a večerný koncert.

[size=14][color=#cc0000]­Výstavy v popradskej Elektrárni[/co­lor][/size]

V priestoroch Elektrárne sa v rámci projektu Poézia vesmíru prezentuje tvorba Jána Zoričáka, ktorý patrí k najvýznamnejším osobnostiam súčasného európskeho ateliérového skla. Kolekcia originálnych šperkov z tvorby Martiny Minárikovej vznikla z podobnej inšpirácie – má názov Stvorenie. Tretiu výstavu tvoria veľkoplošné fotografie vesmíru z fondov NASA, ESA (Európskej vesmírnej agentúry) a Astronomického ústavu SAV. Všetky výstavy potrvajú do konca septembra.

[size=14][color=#cc0000]­Priestor pre amatérskych umelcov[/color][/si­ze]

Tatranská galéria pripravila podujatie aj pre ľudí, ktorí sa radi venujú vlastnej výtvarnej tvorbe. Letná akadémia Silver je nultým ročníkom edukatívneho projektu pre seniorov, ľudí so zdravotným znevýhodnením, ale aj širokú verejnosť. Počas leta Tatranská galéria organizuje plenéry, na ktorých môžu všetci aktéri aktívne tvoriť. Pripravené sú tu okrem workshopov aj prednášky a besedy. Prvé stretnutia sa uskutočnili už v júni, pokračovať budú v auguste a v septembri.

Poprad24 Foto: TG v Poprade

Leto-v-TG
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM