Martin Sýkora Samospráva

Spišská Belá chce vlastné dopravné ihrisko: Postaví ho už budúci rok

Mesto plánuje výstavbu dopravného ihriska na ZŠ J. M. Petzvala. Dopravné ihrisko, určené pre dopravnú výchovu detí momentálne v tomto spišskom meste chýba.

Ilustračný obrázok k článku Spišská Belá chce vlastné dopravné ihrisko: Postaví ho už budúci rok
Zdroj: TASR

Samospráva Spišskej Belej už dlhšie uvažuje o výstavbe dopravného ihriska. Požiadavku na jeho vybudovanie podporili aj základné školy, vrátane materskej školy. Podľa primátora Spišskej Belej Štefana Bieľaka by ihrisko malo vyrásť v priebehu roku 2017 v areáli Základnej školy Jozefa Maximiliána Petzvala.

Deti sa naučia pravidlá cestnej premávky

„Mať takéto ihrisko je v súčasnosti nevyhnutné nielen pre vyučovací proces na základných školách, kde sa vyučuje dopravná výchova, ale rovnako aj preto, že doprava je čoraz intenzívnejšia a je potrebné, aby sa naše deti zoznamovali s pravidlami cestnej premávky čo najskôr. Vždy je najúčinnejšia praktická výchova, v tomto prípade na bezpečnom dopravnom ihrisku. Tento priestor bude možné využívať aj v rámci mimoškolských aktivít,“ povedal primátor. Dopravné ihrisko bude umiestnené v areáli Základnej školy J. M. Petzvala na Moskovskej ulici v jeho prednej časti.

Ihrisko za 30 000 eur

Mesto už dalo vypracovať aj projektovú dokumentáciu na jeho výstavbu. Veľkosť a technické riešenie dopravného ihriska vychádzajú z polohy a veľkosti miesta, na ktorom má byť umiestnené. „Bude mať rozmery zhruba 39 krát 21 metrov. Povrch cestičiek na ihrisku bude asfaltový, chodníky pre peších budú dláždené a zvyšok plôch bude tvoriť zeleň,“ uviedla PR manažérka mesta Alexandra Olekšáková.

PREČÍTAJTE SI AJ: Belančania vydajú s Poliakmi knihu

Predpokladané celkové náklady na jeho výstavbu sa odhadujú na 30 000 eur. „V tomto roku sa s výstavbou nezačne. Našou snahou v najbližšom období bude hľadať externé zdroje a z rozpočtu mesta to len dofinancovať. Ale nevylučujem, že zafinancujeme celé náklady len z rozpočtu mesta. Bol by som rád, keby sa ihrisko vybudovalo v roku 2017,“ uzavrel Bieľak.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM