Martin Sýkora Samospráva

Spišská Belá opäť investuje: Chodci sa môžu tešiť na nový chodník

Podtatranské mesto Spišská Belá pripravila na letné obdobie viacero investičných akcií. Jednou z nich je aj výstavba nového chodníka v blízkosti frekventovanej cesty.

Ilustračný obrázok k článku Spišská Belá opäť investuje: Chodci sa môžu tešiť na nový chodník
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

V mestskej časti Spišskej Belej v Strážkach na Medňanského ulici začali s výstavbou nového chodníka popri frekventovanej ceste číslo 1/66. Ako uviedla PR hovorkyňa mesta Alexandra Olekšáková, už niekoľko rokov sa zo strany obyvateľov mesta objavovala požiadavka na spojenie posledných domov na okraji mestskej časti s ostatným zastavaným územím.

"Hlavným dôvodom tejto požiadavky je bezpečnosť chodcov, ktorí doteraz chodili na tomto úseku po štátnej ceste, po ktorej denne priemerne prejde 10 000 áut,“ vysvetlila Olekšáková. Nový chodník dlhý takmer 200 m spojí posledný dom s križovatkou do takzvanej tehelne, ktorá sa nachádza oproti parkovisku pri parku kaštieľa Strážky.

Pod chodníkom sa zároveň vybuduje dažďová kanalizácia s dláždeným rigolom na odvedenie povrchových vôd nielen z hlavnej cesty, ale aj zo susedných polí. Výstavbu tohto chodníka financuje mesto zo svojho rozpočtu, pričom samospráva na tento účel vyčlenila čiastku 30 000 eur. „Stavebné práce realizuje Mestský podnik Spišská Belá s. r. o., a mali by byť ukončené najneskôr do polovice augusta,“ dodala Olekšáková.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM