JAB Kultúra

Spišská má za sebou 2. ročník festivalu Živé sochy: Bolo sa na čo pozerať!

Tisíce návštevníkov i domácich sa stretlo počas piatka a soboty na námestí v Spišskej Novej Vsi. Dôvodom bol atraktívny festival Živé sochy.

Ilustračný obrázok k článku Spišská má za sebou 2. ročník festivalu Živé sochy: Bolo sa na čo pozerať!
35
Galéria

Tridsať živých sôch, majster sveta, Mirror Family, bubnová šou, cirkus a mnoho iného ste mohli vidieť v Spišskej Novej Vsi počas dvoch dní. V piatok popoludní odštartoval v našom meste už druhý ročník festivalu Živé sochy. Veľkolepé otvorenie sa konalo pred budovou Reduty.

Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedli organizátori, festival vznikol s jasným cieľom priniesť vo svete populárne statické umenie aj na Slovensko a predstaviť zaujímavých domácich i zahraničných umelcov a keďže minulý rok mal tento festival mimoriadny úspech, rozhodli sa usporiadať aj druhý ročník.

Primátor ako socha

Na fotku so živou sochou sa stálo doslova v radoch a na predstavenie Mirror Family, ktoré sa konalo pred budovou Radnice, návštevníci čakali už pol hodinu vopred. Okrem známych ľudí, ktorých predstavovalo zoskupenie Big Names, tento ročník priniesol aj niekoľko noviniek.

Tvárou festivalu bol tento rok televízny a rozhlasový moderátor Milan ,,Junior” Zimnýkoval, ktorý si v piatok vyskúšal, aké je to byť živou sochou. V sobotu si to skúsil a na živú sochu sa tak premenil zase primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný. Súčasťou festivalu boli aj dvaja uznávaní a oceňovaní umelci z Nemecka a Portugalska.

Na svoje si prišli aj deti, pre ktoré bola pripravená detská zóna či rôzne bábkové predstavenia. Zapojiť sa mohli taktiež do súťaže o rôzne ceny a to zbieraním pečiatok pri jednotlivých živých sochách.

Stovky fotiek

Nechýbalo ani spoločné vystúpenie živých sôch na konci prvého dňa či slávnostné ukončenie celého festivalu, ktoré bolo spojené so žrebovaním tomboly. Do Spišskej zavítali ľudia z rôznych kútov Slovenska. „Počuli sme o tomto festivale od našich známych, ktorí tu boli vlani a boli sme zvedavé, ako to tu vyzerá. Môžeme povedať, že je to úžasné a okrem skvelého zážitku si odnášame aj stovky fotiek,“ skonštatovali kamarátky z Bratislavy.

„Tešili sme sa na tento festival. Veď vidieť toľko zaujímavých sôch na jednom mieste sa nepodarí tak často. Sme radi, že práve Spišská sa stala dejiskom niečoho takého. Je to veľmi pekné spestrenie leta,“ povedala pre náš portál rodinka zo Spišskej. „Máme asi tristo fotiek a ešte nekončíme,“ zasmiali sa návštevníci z Prešova. „Kvôli festivalu sme dokonca presunuli rodinnú oslavu,“ doplnili

Zábery z druhého ročníka festivalu si môžete pozrieť prostredníctvom našich galérií.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Veľká fotogaléria: Vychutnajte si atmosféru druhého ročníka Živých sôch
35
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM