Martin Sýkora Samospráva

Spišská Stará Ves mestom olympionikov: Škantárovci na Zamagurí naveky

Samospráva Spišskej Starej Vsi sa chce prezentovať ako mesto olympionikov. Do nového projektu chce zapojiť aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Spišská Stará Ves mestom olympionikov: Škantárovci na Zamagurí naveky
Zdroj: TASR

Mesto Spišská Stará Ves vyhlásilo súťaž, ktorej zámerom je vytvoriť dielo, ktoré bude obyvateľom, ale aj jeho návštevníkom pripomínať olympionikov pochádzajúcich z mesta. Ide o zlatých medailistov Petra a Ladislava Škantárovcov z Letných olympijských hier Rio 2016 a bronzového medailistu zo Sydney 2000 Juraja Minčíka. Základom je formálne a vizuálne prezentovať Spišskú Starú Ves ako mesto úspešných olympionikov.

Do súťaže sa môžu zapojiť nielen laici, ale aj odborníci s maximálne troma návrhmi. Základným kritériom pri hodnotení súťažných prác je, aby bol originálny a jedinečný, zrozumiteľný a zároveň ľahko zapamätateľný. Návrhy môžu záujemcovia poslať elektronicky na adresu mesto@spisskastaraves.sk do 31. októbra. Súťažiaci musí zároveň k návrhu priložiť svoje meno a vek, techniku, ktorou bola práca zhotovená, stručný popis a kontakt.

Výsledky budú zverejnené 15. novembra na internetovej stránke www.spisskastaraves.sk, pričom víťaz bude kontaktovaný telefonicky alebo prostredníctvom emailu. Autor práce, ktorá bude vyhodnotená ako najlepšia, získa finančnú odmenu. O umeleckej súťaži informovala internetová stránka mesta Spišská Stará Ves.

PREČÍTAJTE SI AJ: V šľapajach zlatých Hochšíkov. Predstavujeme olympijských víťazov Škantárovcov

Škantárovci
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM