Martin Sýkora Kultúra

Spišský hrad ožije letným festivalom: Divadelné piatky a tajomné noci

Majestátny Spišský hrad bude v lete bohato vyťažený. Divadlo, tajomstvá a dobrodružstvo - to všetko sa dá nájsť na jednom z najkrajších podtatranských miest.

Ilustračný obrázok k článku Spišský hrad ožije letným festivalom: Divadelné piatky a tajomné noci
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Letná sezóna na Spišskom hrade bude obohatená aj o kultúrny festival s názvom Leto na hrade. Pobyt návštevníkom spestria divadelné piatky či tajomné noci na hrade. Divadelné piatky budú v priebehu leta začínať vždy o 20:00 hod.

„Prvé divadelné predstavenie sa uskutoční 1. júla a predstaví sa Divadlo Kontra s monodrámou Nenávidím. Divadlo na hrade odohrá aj hru Rum a Vodka,“ uviedla Dáša Uharčeková Pavúková zo SNM – Spišské múzeum v Levoči. Predstavenie Posledné kúzlo uvedie Alma Fusion a Divadlo Alchýmie z Popradu. Dve predstavenia predvedie aj bratislavské Teatro Colorato. Od soboty 2. júla do utorka 5. júla vystúpia v areáli hradu akrobati z Born to trick, ktorí budú súčasťou aj sobotnej nočnej prehliadky. Tá vyvrcholí ohňovou šou v podaní Pánov Spiša.

Už prvý prázdninový víkend a sviatočné dni bude svojím bohatým programom predzvesťou Leta na hrade, ktoré bude tento rok plné hudby, historického šermu, divadiel a zážitkov.*** „Koncert Na koreňoch hudobného zoskupenia Karpaton si môžu návštevníci hradu užiť 24. júla o ôsmej hodine večer,“*** informovala Pavúková. Ako doplnila, tak 12.-13. augusta sa na Spišskom hrade po troch rokoch opäť uskutoční medzinárodná konferencia spojená s medzinárodným festivalom súHRADnice.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM