Peter Handzuš Kultúra

Spišský hrad zabodoval. Patrí medzi TOP 25 európskych hradov a zámkov

Bojnický zámok a Spišský hrad sa umiestnili v dvadsaťpäťke najkrajších hradov v Európe. Vyplýva to z rebríčka TOP 25 najkrajších európskych hradov a zámkov, ktorý zverejnil cestovateľský portál offtoeurope.com.

Ilustračný obrázok k článku Spišský hrad zabodoval. Patrí medzi TOP 25 európskych hradov a zámkov
Zdroj: TASR

„Potešilo nás, že medzi anglickými, nemeckými a francúzskymi hradmi sa do zoznamu dostali až dva slovenské skvosty,“ zhodnotila manažérka pre komunikáciu a PR aktivity Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Zuzana Nemcová.

Bojnický zámok charakterizuje portál ako jeden z najkrajších a najromantickejších zámkov v Európe. „Pochádza z 12. storočia a patrí medzi najnavštevovanejšie zámky. Hrad organizuje viacero festivalov a v jeho priestoroch je dokonca možné zorganizovať aj svadbu,“ opisuje internetová stránka.

Pri Spišskom hrade upozorňuje portál svojich návštevníkov na to, že ide o jeden z najväčších stredovekých hradov v strednej Európe. „Hrad pochádzajúci z 12. storočia sa môže popýšiť aj zápisom v zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO,“ informuje stránka pre cestovateľov.

Dva slovenské hrady sa tak dostali do rebríčka, kde sa vynímajú po boku známych zámkov ako je napríklad francúzsky Versaillský zámok či Windsorský zámok v Anglicku alebo hrad Frankenstein v Nemecku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM