Tlačové správy

Spojená škola na Ulici D. Tatarku v Poprade odovzdala nemocnici dar: Čajík pre zdravotníkov

Spojená škola na Ulici Dominika Tatarku v Poprade je v snahe podporiť zdravotníkov mimoriadne aktívna. Okrem Mikulášskeho potlesku vďaky, prišli aj s iniciatívou Čajík pre zdravotníkov.

Ilustračný obrázok k článku Spojená škola na Ulici D. Tatarku v Poprade odovzdala nemocnici dar: Čajík pre zdravotníkov
8
Galéria

Spojená škola na Ulici Dominika Tatarku v Poprade sa rozhodla podporiť zdravotníkov a poďakovať sa im za náročnú prácu v boji proti koronavírusu. Prišla s myšlienkou zorganizovať Mikulášsky potlesk vďaky, ktorú šírila prostredníctvom sociálnych sietí.

Zámer bol virtuálne spojiť ľudí na Slovensku, aby sa potleskom poďakovali všetkým zdravotníkom za ich nedocenenú a, bohužiaľ, v poslednej dobe aj znevažovanú prácu.

V najväčšej popradskej škole vznikla aj iniciatíva Čajík pre zdravotníkov. Na výzvu zareagovali nielen žiaci, ich rodičia a učitelia, ale aj absolventi.

Za tri dni v škole vyzbierali stovky škatuliek baleného čaju, niektorí študenti zabezpečili pre zdravotníkov sušienky a žiaci základnej školy prispeli tematickými kresbičkami.

Dar si v predvečer Mikuláša prevzali generálny riaditeľ popradskej nemocnice Jozef Tekáč a lekárka Stanislava Šimová.

Priniesli ho riaditeľka školy Mária Vojtaššáková a zástupcovia všetkých štyroch sekcií – základnej školy, štvorročného a osemročného gymnázia i bilingválnej slovensko-nemeckej sekcie. Tí zase dostali v dnešnej dobe prepotrebný dar – respirátory. Predmikulášsky večer v Poprade tak v sebe niesol silnú dávku ľudskosti a empatie.

OBRAZOM: Čajík pre zdravotníkov od detí a učiteľov
8
Galéria

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Spojená škola, Ul. D. Tatarku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM