Aktualizované Rôzne Správy

Spoločnosti Scametatra a Prima Poprad zastavia svoju výrobu

V priemyselnej zóne Poprad-Matejovce musia niektoré firmy uzavrieť svoju prevádzku v súvislosti s opatreniami pre rozšírenie nákazy nového koronavírusu na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Spoločnosti Scametatra a Prima Poprad zastavia svoju výrobu
Zdroj: TASR

Obmedzili sa objednávky a dodávky, preto firmy Scametatra a Prima Poprad zastavia svoju výrobu na určitý čas. Uviedol riaditeľ Scametatra Pavol Šlosár a Marcela Šnajderová zo spoločnosti Prima Poprad.

Obmedzuje prevádzku

Spoločnosť Scametatra, ktorá sa zameriava na lisovanie plastových dielcov, musí podľa slov riaditeľa za nejaký týždeň uzavrieť prevádzku, keďže ich hlavný klient takisto zatvára.

„To, či budeme prepúšťať nejakých zamestnancov, sa zatiaľ nevie, lebo všetko to riešime zo dňa na deň. Pomohla by nám lepšia informovanosť a podpora, hlavne čo sa týka udržateľnosti spolupodieľania zo strany štátu na mzdových nákladoch zamestnancov aspoň do nejakého času,“ uviedol Šlosár. Podľa neho bude podnik žiadať o štátnu pomoc.

Zamestnanci

Spoločnosť Prima Poprad, ktorá vyrába plastové výrobky z termoplastov a termosetov – komponentov pre bielu techniku a automobilový priemysel, zatvára podľa Šnajderovej svoju prevádzku od 2. do 14. apríla.

„Obmedzili sa nejaké objednávky a dodávky pre to, že máme dodávateľov a zákazníkov v zónach, ktoré sú momentálne uzavreté,“ priblížila situáciu Šnajderová. Dodala, že veľa ľudí je síce na OČR, ale to neovplyvnilo chod prevádzky a zamestnancov mali dostatok.

Výroba

Spoločnosť Tatramat Quasar svoju výrobu zatiaľ nepozastavila.

„My sme závislí na ostatných firmách, ktoré postupne začínajú zatvárať, a po nich budeme musieť aj my, lebo nebudeme mať pre koho vyrábať. Do Českej republiky sme už prestali vyvážať a teraz čakáme na firmu Whirlpool a Prima. Keď budú končiť tieto podniky, musíme aj my. Zatiaľ nevyrábame menej ani neuvažujeme o prepúšťaní zamestnancov,“ ozrejmila Anna Smoleňáková z ekonomického úseku spoločnosti Tatramat Quasar.

Hlavnou činnosťou firmy je výroba hliníkových odliatkov, konštrukcia špeciálneho náradia, tlakových foriem a orezávacích nástrojov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM