Dominika Pacigová Rôzne

Športovci telom aj duchom: Seniori si zmerali svoje sily vo Svite

Seniori si pripomenuli mladé roky, keď bol šport na ich dennom poriadku. Opäť sa potvrdilo, že vek je pre nich iba číslom a dokážu sa zabaviť aj v pokročilejšom veku.

Ilustračný obrázok k článku Športovci telom aj duchom: Seniori si zmerali svoje sily vo Svite
Foto: Dominika Pacigová

V areáli Iskra arény vo Svite sa konal už siedmy ročník Okresných športových hier seniorov. Po roku sa opäť stretli, aby si zašportovali. Zúčastniť sa mohli piatich disciplín. Hod granátom, hod na basketbalový kôš a kop na bránku neboli pre nich na športových hrách novinkou. Pribudli však dve nové disciplíny, a to hod krúžkom na kolík a beh na 40 metrov. Hry sa konali za prítomnosti predstaviteľov mesta a vzácnych hostí.

Zdatnosť v pokročilejšom veku

Organizátori pripravili disciplíny pre jednotlivcov z okresov Poprad a Kežmarok. Prihlásilo sa viac ako 80 seniorov. „Počasie bolo nádherné, a tým panovala aj dobrá nálada. Po organizačnej stránke vyšlo všetko podľa predstáv. Tento ročník sa nám vydaril,“ zhodnotil riaditeľ športových hier seniorov Miroslav Jurčák.

Súťažili ženy aj muži. Našli sa aj bývalí športovci, ktorí dodnes športujú, aj keď len pre vlastné potešenie. „V Kežmarku máme krásne športovisko v klube seniorov. Nachádzajú sa tam kolky, šípky i basketbalový kôš. Mojou najobľúbenejšou disciplínou bol dnes basketbal, ktorý som hrávala dlhé roky. Uspela som aj v šípkach, kde som hodila rekordnú päťdesiatku,“ prezradila Anna Špirková zo Základnej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku z Kežmarku, ktorá si odniesla medailu za hod na basketbalový kôš.

Seniori vo Svite športovali 06/2017
16
Galéria
Foto: Dominika Pacigová

Športové podujatie spojené so zábavou

Pohyb je v každom veku dôležitý. Ak ide o šport, seniori sa dokážu poriadne zabaviť. „Naša generácia si každý mesiac zašportovala, teraz sa to zmenilo. Je dobré, že existujú organizácie pre seniorov, ktoré pripravujú aj športové aktivity. Pre nás je dôležité, že sa stretneme, zasúťažíme si a zároveň sa aj zabavíme. To je naším cieľom,“ skonštatoval Jurčák.

Jednotlivci si počínali dobre v každej disciplíne. Domov odchádzali s úsmevom na tvári a dobrou náladou. „Každý vydal zo seba maximum. Hod granátom sa vydaril seniorom najviac, ten nemal chybu. Dôležité je, že sa nikto nezranil. Klobúk dolu pred každým, kto sa športových hier zúčastnil,“ uzavrel podujatie so spokojnosťou športový riaditeľ hier Ján Štefko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM