Peter Handzuš Správy

Športovec PSK 2015: Nominácie môžete posielať do 10. januára aj vy

Prešovský samosprávny kraj pripravuje vyhlásenie najúspešnejších športovcov kraja za rok 2015. Ocenených jednotlivcov a kolektívy, ktorí dosiahli v tomto roku najprenikavejšie výsledky, vyberie odborná komisia na základe určených kritérií.

Ilustračný obrázok k článku Športovec PSK 2015: Nominácie môžete posielať do 10. januára aj vy
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Už tradične budú ocenené kategórie najúspešnejší športovec PSK, najúspešnejší športovci PSK bez určenia poradia, najúspešnejšie kolektívy dospelých, najúspešnejšie kolektívy mládeže, najúspešnejší študenti stredných škôl v pôsobnosti PSK, najúspešnejšia stredná škola v pôsobnosti PSK.

„Návrhy na ocenenia úspešných športovcov a športových kolektívov môže posielať aj široká verejnosť a športové kluby. Základnou podmienkou nominácie je pôsobnosť športovca alebo klubu na území Prešovského samosprávneho kraja,“ informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Nominácie aj s potrebnými údajmi o dosiahnutých výsledkoch je potrebné poslať najneskôr do 10. januára elektronicky na email sportovec@vucpo.sk alebo kscpresov@gmail.com, prípadne poštou na adresu Úrad PSK, Športovec 2015, Námestie mieru 2, 080 01 Prešov.

Nominácie budú zverejnené na webovej stránke samosprávneho kraja a verejnosť bude môcť rozhodnúť aj o víťazovi internetového hlasovania.

Všetkými návrhmi sa bude zaoberať odborná komisia, ktorá na základe kritérií vyberie ocenených. Medzi kritériá v prípade jednotlivcov patrí účasť a umiestnenie na olympijských hrách, majstrovstvách sveta, Európy, na podujatiach Svetového pohára či majstrovstvách Slovenska. Zohľadňuje sa aj to, či ide o reprezentanta Slovenska, jeho dlhodobá špičková výkonnosť a do úvahy sa berie pozícia lídra úspešného tímu. Ako pomocné kritérium slúži konkurencieschop­nosť v jednotlivých športových odvetviach.

U kolektívov je rozhodujúca účasť a umiestnenie v najvyšších európskych súťažiach i umiestnenie v dlhodobých najvyšších súťažiach v rámci Slovenska. Pomocné kritérium je rovnaké ako u jednotlivcov. V prípade nesplnenia požadovaných kritérií v jednotlivých kategóriách si Prešovský samosprávny kraj vyhradzuje právo neudeliť ocenenie.

Takto to vyzeralo na odovzdávaní cien PSK minulý rok. Nechýbali tam ani popradskí športovci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM