Eliška Šándorová Správy

Spoznajme sa pod Tatrami: SVIT.kom opäť zviditeľní komunity i tradičné remeslá

Medzinárodné podujatie mesta Svit pokračuje trojdňovým festivalom aj tento rok. Príďte sa zabaviť, ochutnať lokálne špeciality i vyskúšať si ekologickú jazdu.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajme sa pod Tatrami: SVIT.kom opäť zviditeľní komunity i tradičné remeslá
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Aby sme sa pod Tatrami lepšie spoznali.“ V tomto duchu sa ponesie záver apríla a prvomájová nedeľa, ktoré budú patriť jedinečnému festivalu SVIT.kom – komunitný život v Európe.

Podujatie je zamerané na prezentáciu komunít, podporu regionálnych produktov a rozvíjanie vzájomnej spolupráce. Témou je i európske občianstvo, viac o ňom prezradia slovenskí europoslanci.

,,Návštevníci sa môžu tešiť aj na bohatý kultúrny program na námestí J. A. Baťu pred Domom kultúry. Priestor na prezentáciu nájdu nielen remeselníci a producenti poctivých potravín v predajných stánkoch, ale aj zástupcovia komunít z nášho mesta a jeho blízkeho okolia,“ uviedla v tlačovej správe Darina Pěčová z oddelenia komunikácie a marketingu Mestského úradu Svit.

Vyskúšať si môžete aj jazdu na ekologických elektrických trojkolkách. Program spestrí výstava zvierat, fotografií, ukážky základných umeleckých škôl či aktivít skautov, lukostrelcov alebo basketbalistov.

Čo vás čaká?

Program je rozvrhnutý do troch dní v termíne od 29. apríla do 1. mája 2016 na piatkovú konferenčnú časť, sobotnú festivalovú časť a nedeľa bude venovaná dobrovoľníckym, exhibičným a športovým činnostiam.

Na festivale vystúpia základné umelecké školy, folklórne zoskupenia, divadlo, škola tanca či hudobná skupina SHOCK BAND.

Predvečer 1. mája bude na námestí tradične patriť stavaniu mája v réžii folklórnych súborov a nebude chýbať ani tradičné zapálenie vatry pri Kolibe s večerným koncertom.

Novinky festivalu

Druhý ročník dostane nadnárodný rozmer. Do Svitu príde viac ako 60 zástupcov partnerských Knurówa (PL) a Českej Třebovej (ČR), ktoré sa do programu Európa pre občanov zapojili. Práve z neho získalo mesto Svit na toto podujatie podporu formou grantu.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zároveň festivalu udelilo záštitu v rámci Slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie SK PRES.

Traja primátori varili šúľance s bryndzou a slaninkou
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM