Peter Handzuš Správy

Správa mestských komunikácií je na zimu pripravená: Od soboty bude v nepretržitej pracovnej pohotovosti

Správa mestských komunikácií v Poprade, ktorá udržiava viac ako 62 km ciest a 32 km chodníkov, začína cez víkend s výkonom zimnej údržby. Pracovníci tak budú od soboty 21.11.2015 v nepretržitej 24 hodinovej pracovnej pohotovosti.

Ilustračný obrázok k článku Správa mestských komunikácií je na zimu pripravená: Od soboty bude v nepretržitej pracovnej pohotovosti
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Bezprostredne po ukončení letnej údržby sme začali s výmenou nadstavieb na jednotlivých mechanizmoch za radlice, pluhy a posýpacie korýtka. V zásobách máme viac ako 400 ton kamennej drvi v rôznych veľkostiach, rovnako tak máme pripravených aj 110 ton priemyselnej posypovej soli, ktorú budeme priebežne dopĺňať,“ uviedol riaditeľ SMK Poprad Peter Fabian.

SMK Poprad má pre potreby zimnej údržby k dispozícii nasledujúcu techniku:

4 veľké sypače s radlicami na pluhovanie ciest,
3 malé sypače, z toho 2 aj s radlicami na pluhovanie chodníkov,
7 traktorov na pluhovanie MK a chodníkov,
4 nakladače,
1 frézu – nadstavbu na traktor,
2 ručné frézy.

Novinkou v systéme zimnej údržby je GPS monitoring vozidiel a strojov, ktorý umožňuje získať on line presný prehľad o výskyte techniky ako aj o vykonanej údržbe. Využitím tohto systému by mala byť zimná údržba efektívnejšia a adresnejšia.

Súčasťou operačného plánu zimnej údržby 2015/16 sú aj externí dodávatelia, ktorí sú v prípade potreby pripravení vypomôcť so svojimi mechanizmami pri odstraňovaní mimoriadnych situácií.

Správa mestských komunikácií Poprad vykonáva údržbu mestských ciest a chodníkov. Na cestách I.,II. a III. triedy na území mesta vykonáva údržbu Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kra­ja.

V prípade priaznivého počasia bude SMK pokračovať v čistení dažďových vpustov a ďalších drobných operatívnych opravách mestských komunikácií.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM