Peter Handzuš Futbal

Štadión vo Veľkej čaká rekonštrukcia. S prácami sa začne na jeseň

Okrem prestavby tribúny a miestností pre hráčov, trénerov, rozhodcov či lekárov, sa plánuje aj úprava vonkajších objektov štadióna a nových parkovacích miest. Robotníci si rukávy vyhrnú na jeseň a ak všetko pôjde tak ako má, robotu dokončia v lete 2

** „V súčasnej dobe prebieha spracovanie projektovej dokumentácie. Uskutočnilo sa niekoľko kontrolných dní, kde sme s projektantom a s ľuďmi z futbalového zväzu konzultovali jednotlivé umiestnenie miestností v rekonštruovanom objekte,“** povedala vedúca odboru výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková.

Cieľom mesta je vytvoriť vhodné vybavenie jednotlivých miestností pre hráčov, trénerov, rozhodcov, delegátov či lekárov. Rekonštrukciou rovnako prejdú aj hygienické zariadenia pre futbalistov, ale i verejnosť. Súčasťou rekonštrukcie bude aj tribúna, na ktorej pribudnú nové sedadlá. Kapacita štadióna sa však nebude meniť, zostane približne na rovnakej úrovni, ako je teraz s 360 miestami.

Okrem tribúny sa v okolí futbalového štadióna vytvoria aj nové parkovacie miesta. „Už z minulosti je spracovaná projektová dokumentácia na realizáciu parkovacích miest v okolí futbalového štadióna. Týka sa rekonštrukcie existujúcej plochy, ktorá sa nachádza pred futbalovým štadiónom, ale aj existujúcej zelenej plochy, na ktorej v súčasnosti parkujú autá pri rôznych príležitostiach. Bude vytvorených 78 parkovacích miest pre osobné autá a dve miesta pre autobusy,“ spresnila Horáková.

V tomto roku je na rekonštrukciu schválených 250.000 eur s tým, že stavebné práce budú pokračovať na futbalovom štadióne aj v budúcom roku. Finančné prostriedky budú schvaľované na mestskom zastupiteľstve koncom tohto roka. „Na budúcom mestskom zastupiteľstve predložíme návrh na odsúhlasenie projektovej dokumentácie na terénne úpravy ihriska i okolia, súčasťou ktorých by mal byť vstupný areál, pokladňa, oplotenie, futbalové bránky a osvetlenie ihriska,“ dodala Horáková.

Poprad24/tasr Foto: mediaportal.biz

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM