Martin Sýkora Samospráva

Sťahovanie úradníkov: Popradský sociálny odbor už nájdete na novej adrese

Sociálny odbor MsÚ v Poprade pracuje od pondelka (31.7.) na novej adrese - v budove na Ulici Joliota Curie 3 v Poprade. Budovu katastra získalo mesto v zámene so štátom.

Ilustračný obrázok k článku Sťahovanie úradníkov: Popradský sociálny odbor už nájdete na novej adrese
Zdroj: Mesto Poprad

Donedávna ste sociálny odbor mohli nájsť v budove na Popradskom nábreží. Po novom už kľučku na dverách sociálnych pracovníkov bude verejnosť stláčať inde.

„Ide o väčšie priestory ako tie, ktoré sme mali pôvodne v budove Okresného úradu. Keďže pracovníci sú rozdelení do viacerých kancelárií, vybavovanie agendy je pre občanov diskrétnejšie. Na prízemí je oddelenie seniorov a ŤZP, občania si tam môžu vybaviť opatrovateľskú službu, stravovanie dôchodcov, môžu si podávať žiadosti o posúdenie odkázanosti, o umiestnenie do iných sociálnych zariadení. Na poschodí je umiestené oddelenie rodiny a neprispôsobivých občanov,“ informovala vedúca sociálneho odboru Etela Lučivjanská.

Samospráva ešte pracuje na zabezpečení bezbariérového prístupu na vyvýšené prízemie. Bude zabezpečený mobilnou plošinou, ktorá vyvezie osobu s obmedzenou schopnosťou pohybu na úroveň 1.NP tejto budovy. Pred budovou boli zároveň zrealizované bezbariérové úpravy od parkoviska so 4 parkovacími miestami až po vstup do budovy.

Správa katastra sa zo svojich priestorov vysťahovala v polovici júna, následne do vyprázdnených priestorov nastúpili pracovníci MsÚ, ktorí ich upravili – vymaľovali a zrekonštruovali podlahy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM