Šport

Staňte sa hrdinom lyžiarskej sezóny: Pretekať sa bude na Štrbskom Plese i v Tatranskej Lomnici

Preteky v obrovskom slalome, ktoré sa tento víkend uskutočnia na Štrbskom Plese a o týždeň neskôr aj v Tatranskej Lomnici, sú otvorené pre všetkých lyžiarov. Skúsite šťastie?

Ilustračný obrázok k článku Staňte sa hrdinom lyžiarskej sezóny: Pretekať sa bude na Štrbskom Plese i v Tatranskej Lomnici
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Milovníci lyžovania si budú môcť v sobotu 16. marca na Štrbskom Plese zasúťažiť o Hero Season Trophy na verejných lyžiarskych pretekoch. O týždeň neskôr sa bude rovnaká súťaž konať aj v Tatranskej Lomnici, preteky v obrovskom slalome sú otvorené pre všetkých lyžiarov. Informoval o tom obchodno-marketingový manažér strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský

„Súťaž sa uskutoční v dvoch kolách. Účastníci budú rozdelení podľa veku do ôsmich kategórií, od šesťročných pretekárov až po kategóriu Masters 50 plus. Prihlásiť sa na podujatie je možné priamo na mieste. Zaujímavosťou je, že lyžiari, ktorí stavia na pretekárske kombinézy, musia už na štarte počítať s hendikepom piatich sekúnd,“ ozrejmil Brodanský.

Dodal, že preteky série Hero Season Trophy sa v tomto roku konali už v poľskom rezorte Szczyrk, po Štrbskom Plese a Tatranskej Lomnici príde na rad český Špindlerův Mlýn aj slovenská Jasná. „Preteky bude sprevádzať zábava s DJ-om a tanečnicami. Víťaz v každom stredisku bude slávnostne korunovaný za hrdinu lyžiarskej sezóny 2018/2019 a získa hviezdnu trofej,“ doplnil Brodanský s tým, že v sobotu na Štrbskom Plese sa prezentácia uskutoční v čase od 8.30 do 9.30, prvé kolo pretekov začína o 10. hodine a druhé o jeden a pol hodiny neskôr.

Víťazi v jednotlivých kategóriách získajú aj sezónny skipas na ďalšiu sezónu platný v niekoľkých strediskách na Slovensku, v Poľsku či Česku.

foto: ilustračné

Slovenskou hrdinkou profesionálneho lyžovania je nepochybne Petra Vlhová. Takto ju po MS sveta vítali doma v Liptovskom Mikuláši.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM