Monika Vengrínová Iné športy

Štartuje futsalová sezóna: Popradskí hráči zmenili súťaž, ich cieľom je postup do extraligy

Po letnej sezóne, kedy sa aj mnohí popradskí futsalisti naplno venovali futbalu, sa vracajú do haly a štartujú novú futsalovú sezónu. Tentoraz vstupujú do novej súťaže a s cieľom zabojovať o extraligu.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje futsalová sezóna: Popradskí hráči zmenili súťaž, ich cieľom je postup do extraligy
Zdroj: TASR

Hráči FC K_CORP Poprad začali s prípravou na novú sezónu začiatkom septembra domácim zápasom, ktorý vyhrali. Odvtedy trénujú pravidelne dvakrát do týždňa a v príprave na nových súperov, ktorých zatiaľ nepoznajú, sa sústredia predovšetkým na seba.

Dôvod zmeny súťaže

Popradskí futsalisti budú tento rok hrať síce druhú slovenskú futsalovú ligu, ale nie skupinu stredozápad, ako to bolo minulý rok, ale skupinu východ. „Pre túto súťaž sme sa rozhodli z jednoduchého dôvodu. V prípade výhry nám totižto zabezpečí postup do baráže, z ktorej, keby sme boli úspešní, môžem ísť až do extraligy,“ vysvetlil dôvod prestupu do nižšej ligy manažér klubu FC K_CORP Poprad Miroslav Kalnáši.

Ako ďalej uviedol, minuloročná súťaž im takúto možnosť neponúkla i napriek tomu, že sa hrali dobré zápasy s kvalitnými tímami. Tento rok tak chcú o postup do najvyššej slovenskej futsalovej ligy naplno zabojovať. „Chceme urobiť všetko pre to, aby sme sa tomuto postupu priblížili. Aj keď nepoznáme kvalitu súperov a ligy, našim cieľom je zabojovať o najvyššie priečky a ak to bude možné, tak sa pokúsiť aj o postup do extraligy,“ povedal na margo cieľov pre tohtoročnú sezónu manažér klubu.

Prvé kolo už túto sobotu

Káder je, podľa jeho slov, zastabilizovaný z minulého roka a všetci hráči by sa mali objaviť aj v tejto sezóne. Na poste brankárskej jednotky bude hrať Lukáš Alexa, dvojkou bude mladý brankár Patrik Rušin. Aktuálne sú v riešení ešte dvaja hráči, ktorí sú v tíme na skúške, a to Orenič a Korenko.

Do samotnej súťaže sa pre túto sezónu prihlásilo šesť tímov vrátane toho popradského. „Ku kvalite súperov sa teraz nemôžeme vyjadriť, nakoľko sme v súťaži noví a ostatné tímy nepoznáme. Je avizované, že táto súťaž je kvalitnejšia ako tá, ktorú sme hrali minulý rok. Nechceme nič podceniť,“ dodal Kalnáši.

Predohrávka prvého kola je naplánovaná už na túto sobotu 7.novembra o 20.00 hodine v Aréne Poprad, kde sa odohrá zápas medzi FC K_CORP Poprad a tímom FK Prešov. V prestávke je pre divákov pripravená lahôdka, ktorou bude modelovaný zápas najlepších dievčat z nedávno skončeného Podtatranského stredoškolského turnaja. Vstupné je dobrovoľné.

Program úvodných zápasov FC K_CORP Poprad

7.11. o 20:00 FC K_CORP POPRAD – FK Prešov
15.11. o 17:30 Stará Ľubovňa – FC K_CORP POPRAD
28.11. o 20:00 FC K_CORP POPRAD – Grizzly Košice
4.12. o 20:00 Partizán Bardejov- FC K_CORP POPRAD
11.12. o 17:30 Angels Humenné – FC K_CORP POPRAD

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM