Peter Handzuš Tlačové správy

Starý gympel: Dňom otvorených dverí ukáže, že vôbec nie je „starý“

Máte doma deviataka, ktorý stále nevie, čím to vlastne chce v živote byť? Máte doma piataka, ktorý v škole všetko hravo zvláda a myslíte si, že dokáže zvládnuť aj o niečo vyššie nároky?

Ilustračný obrázok k článku Starý gympel: Dňom otvorených dverí ukáže, že vôbec nie je „starý“
6
Galéria
Foto: Gymnázium Kukučínova

Zoberte ich v stredu 15. novembra 2017 na Deň otvorených dverí (DOD) do Gymnázia na Kukučínovej ulici v Poprade. Príďte sa na vlastné oči presvedčiť, že popradský „starý gympel“ je modernou, mimoriadne progresívne sa vyvíjajúcou školou. Príďte sa pozrieť, ako to „starogympláci“ robia, že ich absolventi majú takmer stopercentnú úspešnosť prijatia na vysoké školy. Príďte sa nadýchať tej pozitívnej atmosféry, ktorá túto školu napĺňa.

DOD v popradskom starom gympli s podtitulom Gymnazisti budúcim gymnazistom už roky nie je iba divadielkom pre potenciálnych záujemcov. Jeho učitelia sú v tejto akcii len „komparzom“. Hlavné roly totiž preberajú študenti, ktorí svojim budúcim možným spolužiakom predstavia školu a štúdium v nej v podobe, v akej ju dennodenne sami zažívajú. Na devätnástich stanovištiach ukážu dianie na vyučovacích hodinách, ale aj v čase v mimo vyučovania.

Názorne vysvetlia, ako sa dá aj v matematike či informatike nájsť zábavu, ako vyzerá moderná fyzika, ako fungujú vo vyučovaní dotykové technológie, aká napínavá vie byť chémia či biológia, keď ich hlavnou náplňou nie je teória, ale pokusy.

Jazyky? Paráda! Milujeme angličtinu, spievame po francúzsky, cestujeme po Rusku a s ruštinou po celom svete – takto vám chcú ukázať aspoň čo-to z výučby cudzích jazykov, pretože študenti si majú možnosť vybrať dva až zo šiestich ponúkaných!

V budúcom školskom roku starý gympel už tretíkrát otvára štúdium v odbore gymnázium – šport. Pripravujú sa v ňom športovci pre kolektívne aj individuálne športy. Zaujímavou novinkou DOD budú priame ukážky činnosti trénerov tohto ešte stále nového študijného odboru.

Chcete vedieť, ako sa dá liečiť umením? Ste zvedaví, prečo má starý gympel titul Zelená škola? Zaujíma vás, čo robí študentský parlament? Príďte v stredu 15. novembra 2017 na Deň otvorených dverí popradského Gymnázia na Kukučínovej ulici – už tri roky najžiadanejšej školy Prešovského kraja! Školy, ktorá učí predovšetkým myslieť! Súčasní gymnazisti sa už tešia na budúcich gymnazistov!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM