Tlačové správy

„Starý gympel“: Kvalitná jazyková príprava prináša skvelé výsledky

Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom. O tom, že toto známe porekadlo nestráca nič na svojej aktuálnosti, ba dnes je ešte na rebríčku pravdivosti o „level“ vyššie ako v minulosti, iste nikoho presviedčať netreba.

Ilustračný obrázok k článku „Starý gympel“: Kvalitná jazyková príprava prináša skvelé výsledky
Foto: Gymnázium Kukučínova

Dobré ovládanie každého ďalšieho jazyka prináša do života človeka nový rozmer, nové možnosti, novú dimenziu. Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade ponúka svojim žiakom aj mimoriadne kvalitné jazykové vzdelávanie. Dôkazom sú aj výsledky jeho najlepších študentov v súťažných konfrontáciách s rovesníkmi z iných škôl.

Predmetové olympiády v cudzích jazykoch v tomto školskom roku ukazujú, že popradskí „starogympláci“ sa postupne dostávajú medzi absolútnu slovenskú elitu. Sextánka osemročného štúdia Katarína Krupková suverénnym spôsobom ovládla krajské kolo olympiády v anglickom jazyku a postúpila medzi osmičku najlepších v rámci celého Slovenska. Presne taký istý kúsok sa podaril aj tretiačke štvorročného štúdia Bibiáne Pitoňákovej v ruskom jazyku. Kvartánke Kataríne Závackej ušlo prvé miesto v krajskej súťaži a postup medzi slovenský výkvet v anglickom jazyku o jedinú desatinku bodu, skončila druhá. Sextánka Katarína Uhlárová obsadila na krajskom kole olympiády v španielskom jazyku bronzový stupienok.

Štyri medailové zásahy sú potvrdením, že na „starom gympli“ výučbu jazykov svojich žiakov zobrali za správny koniec. K tohtoročným úspechom v jazykových súťažiach treba ešte pripočítať 7. miesto sextánky Ley Wittlingerovej na krajskom kole olympiády v nemčine. A to ešte nemusí byť konečný výpočet úspechov. O pár dní bude mať totiž škola svoje zastúpenie aj na krajskom kole vo francúzštine. Študenti na „kukučínke“ si okrem povinnej angličtiny môžu vyberať druhý cudzí jazyk z piatich ďalších. K už spomínaným (ruština, francúzština, španielčina a nemčina) sa pridáva aj taliančina.

Koľko rečí vieš… Absolventi „starého gympla“ dostávajú s maturitným vysvedčením vďaka kvalitnej jazykovej príprave kľúč od celého sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM