Peter Handzuš Krimi

Šťastný puk zavítal aj na Lomnický štít

Šťastný puk je na cestách už 11 dní. Počas nich stihol navštíviť viacero miest na východnom a strednom Slovensku a stretáva sa s veľkým záujmom hokejových priaznivcov.

Podporu domácemu hokejovému tímu na blížiacom sa svetovom šampionáte vyjadril svojim dotykom už fanúšik s poradovým číslom 50.000. Stalo sa tak včera počas návštevy Žiliny. Turné Šťastného puku realizuje Orange ako oficiálny partner majstrovstiev sveta 2011 IIHF.

Cesta Šťastného puku, ktorým sa bude vhadzovať úvodné buly na prvom zápase slovenskej reprezentácie so Slovinskom, je v plnom prúde. Puk sa na svojej ceste naprieč Slovenskom zastavil popri väčších mestách aj na viacerých kurióznych miestach – na Lomnickom štíte, v skanzene vo Vlkolínci, či v Demänovskej jaskyni slobody. Prejaviť svojim dotykom vzájomnú spolupatričnosť a národnú hrdosť chcú všetci – od najmenších po najstarších. Dôkazom toho sú aj počty kliknutí počas zastávok na viacerých školách, v nákupných centrách či dokonca na daňových úradoch. Špeciálne upravený stojan, ktorý má v sebe zakomponované počítadlo dotykov a displej zaznamenal v Žiline prekročenie prvej 50-tisícovej hranice počtu dotykov.

Puk pokrstil 25. marca v Bratislave Peter Šťastný kockami ľadu. Jeho púť po Slovensku potrvá do 28. apríla. Orange pripravil pre fanúšikov, ktorí nezastihnú puk osobne vo svojom regióne, aj alternatívnu možnosť ako poslať našim hokejistom šťastie. Svoj virtuálny dotyk môžu pridať na stránke www.osporte.sk. Navyše si tu môžu záujemcovia pozrieť aj fotky a videá z turné Šťastného puku, ktoré vznikajú priamo v centre diania v regiónoch Slovenska.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM