Martin Sýkora Rôzne

Štatistika pomoci v hmotnej núdzi: Vieme, ako je na tom Prešovský kraj

Na konci minulého roka bolo na pomoc v hmotnej núdzi odkázaných na Slovensku 98 592 osôb. Medziročne sa počet poberateľov znížil o 17 645 osôb.

Ilustračný obrázok k článku Štatistika pomoci v hmotnej núdzi: Vieme, ako je na tom Prešovský kraj
Zdroj: TASR

Dominujú tradičné okresy

Medzimesačne však v porovnaní s novembrom 2016 počet ľudí odkázaných na pomoc stúpol o 151. Vyplýva to z aktuálnych štatistík Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR. Celkovo po zohľadnení ostatných členov rodiny bolo na dávky v decembri 2016 odkázaných 213 859 ľudí, čo predstavuje 3,94 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Z hľadiska okresov už tradične najviac dávky dostávali ľudia žijúci v Revúcej, Rimavskej Sobote, Rožňave a Gelnici. Len v Rimavskej Sobote ich poberalo 13 805 ľudí.

Najmenej na západe

Najmenej boli na dávky odkázaní občania žijúci v bratislavských okresoch, kde ich dostávalo od 0,19 % do 0,39 % obyvateľov. Zaradil sa medzi ne aj okres Senec, kde dávky poberalo 0,31 % obyvateľov.

Podtatranci sa v nepopulárnom rebríčku umiestnili na 3. mieste. Lídrom sú obyvatelia Košického kraja. Medzi východniarov sa však zmestil ešte jeden kraj. Spomedzi krajov boli najviac na pomoc v hmotnej núdzi v poslednom mesiaci minulého roka odkázaní ľudia žijúci v Košickom, Banskobystrickom a Prešovskom kraji. Najmenej poberateľov bolo v Bratislavskom kra­ji.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM