Rôzne

Stav kežmarských ciest po zime? 6 lokalít v meste, kde sú najhoršie vozovky!

Zima dala zabrať nielen ľuďom a zvieratám, ale i cestám. Stav tých kežmarských mestská samospráva aktuálne monitoruje a zaznamenáva najhoršie lokality, ktoré potrebujú celoplošnú opravu. Ktoré to sú a ako si s nimi kežmarská radnica poradí?

Ilustračný obrázok k článku Stav kežmarských ciest po zime? 6 lokalít v meste, kde sú najhoršie vozovky!
Zdroj: TASR

Samospráva v meste Kežmarok už monitorovala stav miestnych komunikácií po zime a vytypovala najhoršie lokality. „Kontrolu stavu všetkých komunikácií vo vlastníctve mesta Kežmarok pravidelne zabezpečujú Technické služby mesta Kežmarok za účasti zodpovedného pracovníka Mestského úradu v Kežmarku, v tomto roku táto kontrola už prebehla. Najhoršie lokality sú na ulici Trhovište od budovy okresného súdu po základnú školu, na Petržalskej ulici smerom ku betonárke, na Baštovej od Kušnierskej brány k Bille, na častiach ulíc Pod lesom, Nábrežná a obslužná komunikácia za hradbami na ulici Priekopa,“ vymenúva primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák. 

Tieto úseky si podľa neho vyžadujú aj celoplošnú opravu. Studenou asfaltovou zmesou už boli opravené všetky výtlky s hĺbkou nad päť centimetrov na celom území mesta. Táto úprava je však dočasná, ihneď, ako to počasie dovolí, budú výtlky opravené pomocou horúcej asfaltovej zmesi, obaľovaným kamenivom. „Táto úprava je trvanlivá a umožňuje lepšiu priľnavosť zmesi k podkladu,“ doplnil Ferenčák s tým, že postupne budú opravované cesty na celom zastavanom území mesta, kde sú výtlky. Opravy sa týkajú všetkých komunikácií, teda ciest i chodníkov.

Ihneď, ako to počasie dovolí, má mesto v pláne rekonštrukciu obslužnej komunikácie na ulici Priekopa. Opravy menšieho charakteru budú zrealizované v rámci údržby. „Z rozsiahlejších akcií je pripravená rekonštrukcia ulice Trhovište od súdu po základnú školu. Tá je však závislá od finančných možností mesta,“ doplnil primátor. Financovanie údržby komunikácií počas končiacej sa zimy stálo kežmarskú radnicu 37 tisíc eur.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM