Správy

Stovky zahraničných Popradčanov požiadalo o možnosť voliť: Sledujte, kde všade sú naši rodáci

Voľby sú už za dverami. Tí, ktorí majú trvalý pobyt na území SR a chcú voliť poštou zo zahraničia, museli požiadať priamo svoje mesto alebo obec o zaslanie hlasovacích lístkov a obálok. Pozrite, z akých krajín prišli žiadosti.

Ilustračný obrázok k článku Stovky zahraničných Popradčanov požiadalo o možnosť voliť: Sledujte, kde všade sú naši rodáci
Zdroj: TASR

Podľa ministerstva zahraničných vecí záujem o voľbu poštou má viac ako trojnásobok voličov oproti voľbám predošlým. Voliť poštou zo zahraničia chce vo februárových parlamentných voľbách vyše 86-tisíc Slovákov. Aké sú čísla za Poprad?

„Počet žiadostí emailom bol 962, najviac žiadostí prišlo z Českej republiky (328), z Veľkej Británie (151), Nemecka (132), Rakúska (77) zo Švajčiarska (55) a USA (41),“ informuje podradská radnica na svojom oficiálnom webe.

„Nechýbali ani viac vzdialené a exotické krajiny ako Austrália (11), Arabské emiráty (3), Japonsko (2), Čína (2), Keňa (2), Rwanda (1), Kambodža (1), Nový Zéland (1), Chile (1) a Peru (1),“ dodáva mesto.

Parlamentné voľby sa budú konať v sobotu 29. februára 2020 od 7:00 do 22:00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM