Peter Handzuš Správy

Štrajk pedagógov v Poprade: Takto prebieha druhý deň...

V popradskom okrese sa počet štrajkujúcich škôl nezmenil - jedna väčšia škola zo štrajku vystúpila a jedna menšia sa k štrajkujúcim pridala.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk pedagógov v Poprade: Takto prebieha druhý deň...
Foto: Zuzana Jakubičková

„Percento štrajkujúcich učiteľov sa nám máličko znížilo oproti pondelku, znížil sa aj počet štrajkujúcich nepedagogických zamestnancov, keďže niektorí dnes už nastúpili do práce aj napriek tomu, že ich školy sú ešte zatvorené,“ povedala vedúca odborového zväzu v Poprade Jana Baburová.

V Poprade sú pre rodičov, ktorí nemajú kam umiestniť svoje deti počas štrajku, k dispozícii dve záchytné miesta. „U nás sme mohli zabezpečiť program pre 50 žiakov, avšak doposiaľ nikto neprišiel,“ priblížila situáciu v Centre voľného času v Poprade jeho riaditeľka Drahomíra Gavurová. Túto službu nevyužili rodičia ani v pondelok, keď sa štrajk začal.

Podobná situácia je aj na Základnej škole na Dostojevského ulici v Poprade, kde doposiaľ taktiež neprišlo ani jedno dieťa. „Podľa pokynov z mestského úradu sme mohli zabezpečiť dozor nad 80 deťmi, ani v pondelok, ani dnes nikto túto službu nevyužil,“ uviedol riaditeľ školy Milan Sentpétery.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM