Zuzana Vajayová Rôzne

Strana živnostníkov Slovenska si preferencie nekupuje!

Volebná kampaň je v plnom prude, a tak niet divu, že občan – volič má problém zorientovať sa v priestore a čase, nieto ešte v predvolebných prieskumoch, ktoré sa menia zo dňa na deň, a strany sa v nich pohybujú ako na ruskom kolese. Raz hore, raz dol

Je pozitívne, že si čoraz viac ľudí uvedomuje, že s týmito prieskumami asi niečo nebude v poriadku. Vedia už aj to, že si prieskum môžete zaplatiť. A potom to aj tak vyzerá. Ďalšie prieskumy, ktoré sa realizujú cez internet spôsobom klikania na politickú stranu, sa dokážu vygenerovať. Stačí osloviť skupinu ľudí, ktorým vysvetlíte, čo majú robiť a tí vám naklikajú hlasy. Ineď ráno máte z nuly 4%. Najspravodlivejšie na tom všetkom je, že v rôznych online anketách je možnosť vybrať si len z maximálne desiatich strán, čo jasne dokazuje kto si svoje preferencie kupuje.

Či už je to tak, alebo onak, nemusí nás z toho bolieť hlava, hlavne keď si dokážeme svoj prieskum urobiť sami. Možno sa to zdá, že je to populistické, ale som pevne presvedčený, že väčšina politických subjektov si ich takýmto spôsobom robí. Strana živnostníkov Slovenska nemá toľké prostriedky, aby sa angažovala do platených prieskumov. Nemá ani prostriedky na kupovanie vysielacieho času v médiach. A ak by aj mala, vzhľadom na všeobecnú mienku o týchto vysielaniach, by určite nevyhadzovala peniaze na diskusie, ktoré vám moderátori svojimi vstupmi nasmerujú tam, kam chcú oni a nie vy.

Odhliadnuc od týchto poznatkov sa naša strana uberá inou cestou, kde sú naše poznatky o podpore voličov diametrálne odlišné od zverejňovaných volebných prieskumov. Preto si dnes dovolíme zverejniť pre našich voličov a sympatizantov, pre obrovskú masu živnostníkov, malých a stredných podnikateľov, že v našich prieskumoch sme prekročili hranicu 3%.

A ešte raz pre zaujímavosť – prekročili sme hranicu 3%-tnej voliteľnosti

400 000 živnos­tníkov má možnosť vstúpiť prostredníctvom Strany živnostníkov Slovenska na politickú scénu. My nevstupujeme do politiky preto, aby sme z nej žili, my ideme do politiky preto, aby sa na Slovensku dalo slušne žiť z poctivej a svedomitej práce. Aby na Slovensku nestálo v radoch na úradoch práce 400 000 nezames­tnaných, o ktorých sa nik nestaral 20 rokov.

O tom sú tie 3%, o ktorých nikto verejne nehovorí, ani ich nikto nezverejňuje. Veď ak by polovica živnostníkov volila „ svoju“ stranu, potom by už dnes nejedného súčasného politika bolela hlava. Ďalšie zvyšovanie volebných preferencií je vysoko reálne a touto cestou pôjde Strana živnostníkov Slovenska a bude vo volebnej kampani pokračovať.

Ďalej uvádzame dôvody vzniku Strany Živnostníkov Slovenka a okolnosti za akých strana vznikla.

Strana živnostníkov Slovenska bola zaregistrovaná Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky dňa 14. júna 2011, teda dávno pred tým, ako predseda NR SR vyhlásil, že dňa 19. októbra 2011 budú predčasné parlamentné voľby do Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa budú konať v sobotu 10. marca 2012.

Súčasný štatutárny orgán Strany živnostníkov Slovenska bol právoplatne zmenený (zaregistrovaný) dňa 30. augusta 2011, teda opäť predtým, ako mohol niekto tušiť, že budú vyhlásené predčasné parlamentné voľby.

Strana živnostníkov Slovenska vyhlasuje, že dôvod jej vzniku je spontánny, úplne nezávislý od predčasných volieb. Vyjadruje našu reakciu na dlhodobé neriešenie spoločenských problémov, aroganciu moci, korupciu vrcholných štátnych predstaviteľov a rozkrádanie štátneho majetku i verejných finančných zdrojov, dôsledkom čoho je katastrofálny sociálno-ekonomický stav celej spoločnosti.

Vyššie uvedené skutočnosti týmto dávame na vedomie širokej verejnosti a žiadame občanov, aby rozlišovali, prečo uvedené politické strany vznikli a z akých dôvodov kandidujú.

Zdroj: Ing. Vladimír Krivjaník (predseda Strany živnostníkov Slovenska)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM