Peter Handzuš Rôzne

FOTO: Zúfalá situácia po páde strechy v Tatrách. Zamestnanci sa nemajú ako dostať domov

Zamestnanci liečebného ústavu vo Vyšných Hágoch sú zúfalí. Doprava vo Vysokých Tatrách je ochromená. Sestry, lekári ani ostatní zamestnanci sa nemajú ako dostať domov, autobusy a električky nechodia. Na cestách sú popadané stromy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zúfalá situácia po páde strechy v Tatrách. Zamestnanci sa nemajú ako dostať domov
Zdroj: TASR

Hrôzu si prežili zamestnanci, ktorí bývajú v ubytovni v blízkosti liečebne. Silná víchrica im zobrala sponad hlavy strechu. Aby nešťastia nebolo málo, strecha spadla na autá, ktoré boli zaparkované pred budovou.

„Je to hrôza,“ povedala Martina, ktorá zostala spolu s ďalšími uviaznutá v hágovskej liečebni: „Keď začala víchrica, mysleli sme, že je koniec sveta. Vonku je aj teraz poobede fujavica. Bojíme sa výjsť von, aby nám niečo nespadlo na hlavu.“

Prišli o životné úspory

Silný vietor strhol strechu z budovy dieľní, nad ktorými sa nachádza ubytovňa. Nájomníci majú v očiach slzy. Za ťažko našetrené peniaze si kúpili a opravili autá, z ktorých je teraz kopa šrotu.

Zamestnancom, ktorí prišli o strechu nad hlavou zabezpečilo vedenie ústavu náhradné ubytovanie. „Už sme všetkým ponúkli náhradné ubytovanie v priestoroch, ktoré máme k dispozícii v budove bývalého Ústredného riaditeľstva,“ povedala pre Poprad24 námestníčka NÚTPCHaHCH pre LPS Alena Gallová.

V pohotovosti ostali pracovníci technického útvaru a taktiež celé vedenie liečebného ústavu. Pri likvidácii škôd a sprejazdňovaní cesty pomáhajú zamestnancom aj privolaní hasiči.

Strecha zdemolovala autá zamestnancov ústavu. Zostali im len oči pre plač
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM