Správy

Štrba: Silvestrovským krstom snehovej vločky oficiálne otvoria zimnú sezónu

Zimnú sezónu vo Vysokých Tatrách oficiálne otvoria tradičným krstom snehovej vločky. Dopraviť sa na Štrbské pleso, kde sa podujatie v utorok od 11.00 do 16.00 h koná, odporúča starosta Štrby Michal Sýkora návštevníkom ozubnicovou železnicou z Tatranskej Štrby.

Ilustračný obrázok k článku Štrba: Silvestrovským krstom snehovej vločky oficiálne otvoria zimnú sezónu
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

V tieto dni je bohatá návštevnosť, takže ja odporúčam ľuďom, aby využili zubačku, teda ozubenú železnicu z Tatranskej Štrby a dostali sa tak pohodlne hore, pretože určite bude veľa áut, a to býva v tieto dni,“ uviedol Sýkora pre TASR s tým, že obec má v pláne v budúcnosti podniknúť kroky, aby sa motoristická, najmä parkovacia situácia na Štrbskom plese prispôsobila nárokom návštevníkov.

Slávnostné otvorenie zimnej sezóny počas podujatia je podľa Sýkoru len symbolické. „V skutočnosti sme ju otvorili začiatkom decembra ako prví na Slovensku, začalo sa lyžovanie aj na zjazdovkách, aj v bežeckom areáli,“ povedal.

O zábavu malých návštevníkov sa počas podujatia postará Šašo Jašo, starších má v pláne zabaviť hudobná skupina Senzus a jej hostia. Chýbať, ako Sýkora doplnil, nebudú zabíjačkové špeciality a predávať sa bude aj nová kniha o Štrbskom plese.

Je na 440 stranách, na skoro 1600 fotografiách. Je tam ukázaná premena Štrbského plesa od jeho vzniku až doposiaľ. Je veľmi poučná, veľa zaujímavostí sa ľudia dozvedia, ktorí aj žijú na Štrbskom plese a ktorí o niektorých veciach z minulosti určite nevedeli,“ priblížil Sýkora jej obsah.

Nočné silvestrovské oslavy budú v Štrbe pokojné. „Neorganizujeme žiadny ohňostroj. My sa snažíme, aby to bol naozaj rozlúčkový večer so starým rokom postavený skôr na priateľstve, na rodinách,“ uzavrel Sýkora.

Pokochajte sa aj tohtoročným ľadovým dómom

Ľadová krása v OBRAZOCH: Dóm naberá reálne kontúry
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM