Peter Handzuš Iné športy

Štrbská športová smršť

Strongmani, Zora Czoborová, Roman Volák, Ploštín Punk... Tých všetkých a omnoho viac ste mohli vidieť v sobotu na Štrbskom plese.

V sobotu 16. júla 2011 sa v bežeckom areáli na Štrbskom Plese konalo netradičné kultúrno-športové podujatie Štrbská športová smršť. Bohatý program začal o 9:00 futbalovým turnajom, v ktorom o víťazstvo bojovalo 10 družstiev. Vo finále sa stretla ŠK Štrba a TJ Sokol Štěpánkovice, víťazstvo si nakoniec odniesli Česi do družobnej obce Štrby Štěpánkovíc. Tretie miesto obsadilo družstvo OFK Šuňava. Najlepším strelcom bol Peter Švajka zo Šuňavy, titul najlepší hráč získal domáci hráč Michal Levocký a najlepším brankárom sa stal Ján Zmok z Liptovskej Tepličky. Súčasťou futbalového turnaja bol aj priateľský zápas Old boys ŠK Štrba s Old boys ŠK Slovan Bratislava pod vedením Dušana Tittela. Zaujímavý a vyrovnaný zápas nakoniec vyhrali slovanisti.

Hlavný program začal o 13:00 v amfiteátri vtipným vystúpením moderátorov Pavla Tomčíka a Rasťa Pertziana. Tí privolali starostu obce Michala Sýkoru, ktorý na otvorenie dorazil v sprievode ozbrojených kukláčov. Spolu s moderátorkou Didianou privítal všetkých divákov, účastníkov podujatia a hostí, medzi ktorými boli hlavní účinkujúci a Michal Fajín, riaditeľ hotela FIS a partner podujatia.

Po otvorení sa všetci presunuli na tenisové kurty a zapojili sa do aerobiku so Zorou Czoborovou a jej babincom. Náročnejší kick-box aerobic, body work a najmä strečing oslovil niekoľko žien, ale aj futbalistov zo susedného ihriska. Aerobik si užili aj deti v sprievode členky Zorinho tímu Disco-Jarky.

Súčasťou smršte bola aj súťaž o najsilnejšieho muža, kde si chlapi zmerali sily vo viacerých disciplínach – ťahanie nákladného a osobného automobilu, dvíhanie tatranského brvna, kotúľanie pneumatík, dvíhanie kamenných gúľ a sudov a nosenie závaží s celkovou hmotnosťou 320 a 240 kilogramov. V kategórii s väčšími váhami Strongman – profi zvíťazil Peter Puzser pred Imrichom Haverom a Alexandrom Szoboszlaiom. V kategórií Strogman – amatéri si prvé miesto odniesol Peter Rekenei, druhý bol Adam Škoviera a tretí domáci súťažiaci Miroslav Miklošek.

Nechýbala ani kultúrna časť a o spestrenie sa postarala skupina Ploštín Punk z Liptova. Pripravený bol aj ďalší program. Niekoľko desiatok účastníkov súťažilo v držaní a pití piva, v pretláčaní rukou, záujemcovia si zahrali paintball, deti strhla zábava na nafukovacích atrakciách, maľovanie na tvár a rôzne detské súťaže. Okrem toho si všetci mohli zakúpiť tombolu o skvelé ceny.

Vyvrcholením prvého ročníka Štrbskej športovej smršte bola Noc tatranských bojovníkov, kde sa v ringu predstavili amatérski kickboxeri, zápasníci MMA a členovia klubu Ju-jitsu Košice, ktorí predvádzali dynamické bojové umenia. V dych vyrážajúcej exhibícii sa predstavil Roman Volák a Jaroslav Horváth a záver patril zápasu O pána Tatier v kickboxe, kde v troch kolách domáci Pavol Garaj na body porazil poľského reprezentanta Jakuba Jakubovského.

Celé podujatie prebiehalo podľa časového harmonogramu a vďaka dobrému počasiu sa za celý deň v areáli vystriedalo okolo 1200 divákov, medzi ktorými boli aj zahraniční turisti. Všetci účastníci aj diváci hodnotili podujatie kladne a odniesli si bohaté zážitky.

Komisia športu a mládeže pri obecnom zastupiteľstve obce Štrba ďakuje obci Štrba a všetkým partnerom podujatia za možnosť usporiadať toto podujatie a znova zvýrazniť športový charakter Štrbského Plesa. Poďakovanie patrí aj všetkým dobrovoľníkom z obce Štrba, ktorý sa výrazne podieľali na organizácii podujatia. Celý organizačný tím verí, že znova získa dostatok partnerov a bude môcť pokračovať v prípravách Štrbskej športovej smršte 2012, na ktorej sa nechá strhnúť športom, kultúrou a zábavou ešte viac ľudí.

Matúš Jančík predseda organizačného výboru

Výsledky jednotlivých súťaží:

STRONGMAN – profi:
1. miesto – Peter Puzser
2. miesto – Imrich Haver
3. miesto – Alexander Szoboszlai

STRONGMAN – amatéri:
1. miesto – Peter Rekenei
2. miesto – Adam Škoviera
3. miesto – Miroslav Miklošek

FUTBAL:
1. miesto – TJ Sokol Štěpánkovice
2. miesto – ŠK Štrba
3. miesto – OFK Šuňava

Najlepší strelec – Peter Švajka – OFK Šuňava
Najlepší hráč – Michal Levocký – ŠK Štrba
Najlepší brankár – Ján Zmok – Liptovská Teplička

V kickbox zápase „O pána Tatier“ zvíťazil Pavol Drago Garaj nad poľským reprezentantom Jakubom Jakubovskim.

Prierez „smršťou“ si môžete pozrieť v našom videu.

Fotogaléria organizátora [link=https://pi­casaweb.google­.com/matus.jan­cik/StrbskaSpor­tovaSmrst2011]tu[­/link]

Štrbská športová smršť
1
Galéria
0717_smrst
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM