Peter Handzuš Rôzne

Stromy padali aj v Hranovnici a Vernári

Vietor na východe lámal stromy a ničil strechy

Silný vietor dnes v noci váľal v Prešovskom a Košickom kraji stromy, hasiči absolvovali viacero výjazdov. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Pavol Hrabčák informoval, že dovedna mali od štvrtka (7. 4.) večera 12 výjazdov.

„Najviac ich bolo v noci v okrese Poprad, tam zasahovali päťkrát. Aj teraz pracujú na ceste v Hornom Smokovci, kde odstraňujú z vozovky viacero strešných plechov,“ objasnil Hrabčák. V skorých ranných hodinách museli tiež odstraňovať šesť popadaných stromov medzi obcami Hranovnica a Vernár v okrese Poprad.

V okolí Levoče hasiči zasahovali dvakrát, po jednom výjazde mali hasiči zo Spišskej Starej Vsi a Vranova nad Topľou a strom padol aj v obci Ortuťová-Lipová v Bardejovskom okrese. Okrem popadaných stromov museli z cesty odstraňovať aj spadnutý bilboard. Padajúce stromy podľa Hrabčáka bezprostredne neohrozili ľudí. Pri výjazdoch zasahovalo celkove 24 príslušníkov HaZZ a 8 vozidiel.

Rušno mali aj košickí hasiči, ktorí museli ísť do terénu pre popadané stromy dohromady sedemkrát. Najviac výjazdov bolo v okresoch Gelnica a Spišská Nová Ves. „Teraz ráno sme mali dva výjazdy, v Gelnici spadlo na cestu päť stromov, na Grajnári v Spišskonovoveskom okrese spadlo ďalších 11 stromov. Momentálne sú hasiči na ceste medzi Gelnicou a Prakovcami, tam je na ceste jeden spadnutý strom,“ priblížil situáciu v Košickom kraji dispečer KR HaZZ v Košiciach Albert Novák.

Okrem popadaných stromov narobila problémy aj spadnutá strecha na Baníckej ulici v Krompachoch, okres Spišská Nová Ves. Tá podľa Nováka neodolala silnému náporu vetra. Výjazdy sa začali množiť krátko po polnoci.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM