Monika Vengrínová Rôzne

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ popradského gymnázia!

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa karta obrátila. Zisťovali sme, ako hodnotia študenti Spojenej školy na ul. Dominika Tatarku svojich vyučujúcich. Kto si získal najväčšie sympatie miestnych gymnazistov?

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ popradského gymnázia!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Otázku, koho z vyučujúcich majú najradšej, sme študentom kládli priamo na chodbách školy. Podľa ich odpovedí sa zdá, že dôležitými kritériami pri výbere top učiteľa je to, aby sa s nimi dokázal smiať, bol priateľský, ľudský a vedel naučiť.

Na chodbe školy padali pri otázke na najobľúbenejšieho učiteľa rôzne mená. „U mňa je to pani učiteľka Budinská. Hodiny dokáže urobiť živé, dokáže dobre vysvetliť a ide jej o to, aby sme to pochopili. Robí pokusy, hodiny sú interaktívne, pretože chémia je predmet, ktorý je potrebné pochopiť prakticky,“ uviedol Aďo.

Spolužiačky Lívia a Nikola považujú za naj učiteľku angličtinárku Janu Košťovú. „Je veľmi ľudská a priateľská. Stále nás obdarí nejakými maličkosťami. Toto si na nej vážime najviac,“ vysvetlila Lívia a Nikola len dodala, že ich vie vždy pochopiť.

U viacerých študentov bodovala Mária Goláňová, i napriek tomu, že učí ťažký a nie práve obľúbený predmet – fyziku. Podľa Lenky sa snaží tento predmet podať praktickým spôsobom, ktorý je ľahšie zapamätateľný a pochopiteľný. „Celú fyziku sa nám snaží urobiť zaujímavejšou, pretože je to ťažký predmet,“ doplnila Juliana.

Najčastejšie však padalo meno Martina Dikantová. Učiteľku dejepisu si za svoju naj zvolilo jednoznačne najviac študentov. „Je to zlatá žena a veľmi dobrá učiteľka,“ povedal Michal. Aj Sarah oceňuje jej ľudskosť a schopnosť naučiť: „Je veľmi ľudská a všetko dokáže vysvetliť s entuziazmom tak, že to zaujme každého. Správa sa k nám ako k rovnocenným a pritom má stále rešpekt“.

Približne rovnako často sa v škole skloňovali i ďalšie dve mená, a to angličtinár Juraj Šimko a učiteľ nemeckej geografie a dejepisu Thorsten Toennies. A kým u prvého spomenutého to, čo sa jeho študentom na ňom najviac páči, bolo, že je vtipný, je s ním sranda a je super, u učiteľa zo zahraničia to bol fakt, že vie učivo podať zaujímavou formou a vie sa vcítiť do kože študentov. „Na jeho hodinách sa nenudíme, vždy sa dozvieme niečo nové,“ uzavrela Rút a jej spolužiačka dodala: „Je mladý, chápe, čo chceme a nechceme na hodinách robiť a jeho hodiny sú praktické a zaujímavé“.

Titul najobľúbenejšieho učiteľa si teda v našej ankete vyslúžila Martina Dikantová. Za ňou skončili totožne na druhom mieste Juraj Šimko a Thorsten Toennies. Okrem toho častejšie padali aj mená Mária Goláňová, Jana Košťová, Viera Budinská, či Tomáš Valluš. A odzneli aj mená ako Zdenka Krajňáková, Jana Harbuľová, Silvia Grillingová, Michael Walter, Silvia Bartošová alebo Zuzana Suchá.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM