Iné športy

Študentský maratón v aerobiku: Tieto dievčatá nás budú reprezentovať v slovenskom finále

V telocvični Obchodnej akadémie v Poprade sa za zvukov tanečnej muziky konal štvorhodinový maratón v aerobiku. Regionálneho kola sa zúčastnili študentky stredných škôl z popradského okresu. Úlohu cvičiteľa na seba prevzal Marek Vojčík zo Spišskej Belej.

Ilustračný obrázok k článku Študentský maratón v aerobiku: Tieto dievčatá nás budú reprezentovať v slovenskom finále
Zdroj: Dnes24.sk

Celkom 48 súťažiacich (žiaľ bez jediného chlapca) z Obchodnej akadémie, Cirkevného gymnázia, gymnázia Dominika Tatarku, Gymnázia na Kukučínovej ulici, zo súkromného gymnázia a strednej zdravotnej školy cvičilo počas štyroch hodín dance aerobik, tae-bo (kondičné posilňovanie), zumbu a pilates fitball. Medzi dievčatami bolo veľa športovkýň, ktoré sa prednostne venujú iným športom (volejbal, basketbal, plávanie), ale prevládali tie, ktoré sa aerobickým cvičenia venujú v škole, v krúžkoch CVČ i v súkromných kluboch a posilňovniach.

Po skončení tanečného maratónu porota vybrala päť najlepších, ktoré sa predstavia na celoslovenskej súťaži v aerobiku 5. februára v Žiari nad Hronom. Medzi postupujúcimi sa ocitli tri dievčatá z usporiadateľskej školy a dve z gymnázia D. Tatarku. V Žiari nad Hronom budú Poprad zastupovať: Adriana Pokorná, Natália Petriľáková, Viktória Britaňáková (všetky OA Poprad), Adriána Kubovčíková a Lívia Jurčová (obe Gym. D. Tatarku.) V Prešove sa uskutočnilo ďalšie regionálne kolo v aerobiku, z ktorého vybrali takisto 5 cvičencov. Postupujúcich 10 dievčat bude reprezentovať Prešovský kraj na celoslovenskom finále.

Foto: Slavo Petrus

Študentský maratón v aerobiku
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM