Rôzne

Študenti sa zabávali na plese. Zorganizoval ho mládežnícky parlament

V Poprade sa uskutočnil už jedenásty ročník Študentského plesu. Pri tejto príležitosti sme sa porozprávali s dvoma členkami Popradského mládežníckeho parlamentu, aby vám priblížili jeho činnosť v meste Poprad. Hovoria Zuzana Petrovská a Michaela Gromovská.

Ilustračný obrázok k článku Študenti sa zabávali na plese. Zorganizoval ho mládežnícky parlament
Zdroj: Dnes24.sk

Popradský mládežnícky parlament – väčšina ľudí o ňom nič nevie, tak nám to skús priblížiť.

Zuzka : Popradský mládežnícky parlament je neformálna mládežnícka organizácia v Poprade, ktorá sa snaží prostredníctvom rôznych aktivít, ako je napr. ples, realizovať nápady mladých nielen pre mládež v meste Poprad. Mame 16 stálych aktívnych členov, najmä zo stredných škôl, ale máme zástupcov aj zo základných a vysokých škôl. Snažíme sa vytvoriť a zrealizovať to, čo nám v meste chýba.

Takže ste aj časťou parlamentu mesta Poprad?

Zuzka : Nie, niekedy sme boli, ale teraz sme viac-menej nezávislí, čo sa týka popradského parlamentu alebo Popradu ako takého.

Na Študentskom plese sa včera zúčastnilo veľa mladých ľudí. Ako prebiehali prípravy?

Zuzka: Prípravy boli, ako vždy, náročné. Málo ľudí si to uvedomuje, keď sa príde zabaviť, myslia si, že to je len jeden deň, že to nie je také náročné zrealizovať. Ale my sme mali ples už v podstate od novembra, asi vtedy sme ho začali pripravovať. Bolo treba zabezpečiť sálu, tlačiť lístky, písať brožúrky, robiť svietniky, zabezpečiť sponzoring a tisíc iných vecí, ktoré si málokto uvedomí a všimne, ale chceli sme to mať dokonalé, aj keď sa to nikdy úplne nedá. Ja si myslím, že nám to dopadlo minimálne vynikajúco.

Miška: Kde začať? Rozdelili sme si úlohy, kto čo bude robiť. Každý mal svoju úlohu, ktorú mal splniť. Jeden vybavoval kapelu, druhý DJ-a, tretí robil zasadací poriadok, stále sa našlo niečo. V deň plesu sme ráno vyzdobili sálu a bolo poobede, a už večer – ples. Za seba môžem povedať, že stresovým situáciám som sa nevyhla, ale to si myslím, že každý. Je to veľká zodpovednosť.

Jedenásty ročník študentského plesu a každým rokom stále lepšie a lepšie odozvy. Ako zvládate ten tlak?

Miška: Tak po prvé, neskutočne ma teší, že študentom sa páči náš ples a že má čoraz lepšie odozvy. Veď nič nie je krajšie, ako pozerať sa na ľudí, ktorí sa bavia. Zvládame to spolu ako tím. Môžem povedať, že naozaj máme v našom mládežníckom parlamente veľmi šikovných a ambicióznych ľudí, ktorí nechcú sedieť len doma a snažia sa niečo spraviť. Tak pevne verím, že naša snaha sa vyplatila aj tohto roku.

Zuzka: Ako si hovorila, odozvy… Tie nás jednoducho vždy posúvajú dopredu a dávajú úžasnú motiváciu tešiť sa z toho, keď vidíme 200 ľudí, ktorí sa vďaka nám bavia. O tlaku by som ani nehovorila, už sme zohratá skupinka ľudí a vieme sa dopĺňať, takže vždy niekto prišiel s novým nápadom a my sme ho skúsili zakomponovať do realizácie plesu, aby to bolo vynikajúce.

Text a foto: Barbora Brajerová

Študentský ples sa konal pod záštitou Popradského mládežníckeho parlamentu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM