Monika Vengrínová Krimi

Štvrták má dvesto neospravedlnených hodín. Jeho rodičom teraz hrozí basa

Z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade obvinenie mužovi (36) a jeho manželke (32). Ich syn má viac ako dvesto neospravedlnených hodín, im hrozí šesť mesiacov až päť rokov za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Štvrták má dvesto neospravedlnených hodín. Jeho rodičom teraz hrozí basa
Zdroj: Webnoviny.sk

„Zákonití rodičia maloletého Vladimíra, ktorý je žiakom štvrtého ročníka základnej školy, zanedbávali starostlivosť o jeho výchovu a plnenie jeho povinnej školskej dochádzky,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Manželia (36 a 32) majú prechodný pobyt v obci Gánovce – Filice. Ich syn, podľa polície, v priebehu tohto školského roka, v období od októbra minulého roka do apríla tohto roka, bezdôvodne a bez ospravedlnenia vymeškal viac ako dvesto vyučovacích hodín.

„Tento stav nastal aj napriek tomu, že obaja rodičia boli školou opakovane upozorňovaní na nedôvodné absencie svojho dieťaťa na vyučovaní. Svojím konaním, či nekonaním teda umožnili svojmu synovi viesť záhaľčivý život,“ uviedla Migaľová. Ako ďalej hovorkyňa informovala, rodičom v prípade dokázania viny za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, bude stanovená trestná sadzba vo výmere od šiesť mesiacov až na päť rokov.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM