Aktualizované Komunálne voľby

Súperi majú o jedného konkurenta menej: Saraka sa vzdal kandidatúry na primátora Popradu

Saraka sa vzdal kandidatúry na primátora mesta, naďalej však kandiduje za poslanca tamojšieho mestského zastupiteľstva i Prešovského samosprávneho kra­ja.

Ilustračný obrázok k článku Súperi majú o jedného konkurenta menej: Saraka sa vzdal kandidatúry na primátora Popradu
Foto: Ľubomír Hudačko

Marián Saraka sa vzdal kandidatúry na post primátor mesta Poprad v prospech súčasného primátora Antona Danka.

Dôkladne premyslený

Prostredníctvom mailu uviedol, že jeho predvolebný program považuje za dôkladne premyslený a pragmatický materiál s množstvom dobrých nápadov.

„Stotožňujem sa s jeho programom, a preto nevidím dôvod na to, aby medzi sebou ďalej súťažili kandidáti s podobnou ideovou platformou,“ uviedol Saraka, ktorý ďalej kandiduje za poslanca tamojšieho mestského zastupiteľstva i Prešovského samosprávneho kra­ja.

A čo zvyšní kandidáti?

Oficiálne svoj zámer kandidovať na post primátora Popradu okrem Danka médiám ohlásil aj záchranár František Majerský, ktorého vo voľbách podporila koalícia KDH, PS, STANK a SaS.

Kandiduje aj Angela Františková a s podporou koalície OĽANO, NOVA a Zmena zdola, taktiež aktivista a podnikateľ Ján Ondrišík a exriaditeľ popradského letiska Peter Dujava.

Viac správ z Popradu a okolia:

Marián Saraka k téme uviedol: „V týchto dňoch som sa mal možnosť zoznámiť s volebným programom môjho protikandidáta Antona Danka. Dospel som k názoru, že tento dôkladne premyslený a pragmatický materiál s množstvom dobrých nápadov prevýšil moje očakávania.“

Odkaz pre priaznivcov

„Jeho skúsenosti z odpracovaných rokov v samospráve a úspechy sú nespochybniteľné. Stotožňujem sa s jeho programom a preto nevidím dôvod na to, aby medzi sebou ďalej súťažili kandidáti s podobnou ideovou platformou a veľmi podobným programom. Z týchto dôvodov sa vzdávam kandidatúry na post primátora mesta Poprad v prospech Antona Danka, nakoľko v tomto neľahkom a nepredvídateľnom období nepoznám na tento post vhodnejšieho kandidáta,“ vysvetlil Saraka.

Zároveň má pre svojich priaznivcov odkaz.

„Vyzývam ich, aby volili za primátora mesta Antona Danka. Je to pre nás všetkých v týchto časoch to najlepšie riešenie,“ dodal.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM