Peter Handzuš Hokej

Šupler k nám pritiahol Doneck. V utorok proti Popradu

Hokejisti ukrajinského nováčika KHL HC Donbass Doneck od štvrtka trénujú v Poprade. Pod vedením slovenského trénera Júliusa Šuplera absolvujú v meste pod Tatrami okrem tréningových jednotiek i prípravné duely s mužstvami HK Poprad, HC Košice a od 16.

Z dôvodu rekonštrukcie zimného štadióna v ukrajinskom meste Doneck absolvovali hráči doterajšiu prípravu v zahraničí. V prvej fáze sa pripravovali vo Fínsku, na druhú prileteli do mesta spod Tatier. „Vedenie štadióna, klub i mesto mi vyšli v ústrety a vytvorili nám dobré podmienky.“ uviedol Šupler.

Ukrajinci pricestovali do Popradu s tridsiatimi hráčmi, pričom k tímu by sa mali v najbližších dňoch pripojiť ešte dvaja. **„Vo veľmi krátkom čase sa vedeniu podarilo zostaviť mužstvo alebo podpísať kontrakty, pričom je v mužstve viacero cudzincov, traja Slováci, dvaja Česi, dvaja Švédi, štyria Fíni, samozrejme i ruskí a ukrajinskí hráči, kde norma je podľa reglementu päť hráčov na súpiske plus štyria mladí, ktorí musia nastupovať v každom zápase,“ **priblížil hlavný kouč postup zaradenia hráčov na základnú súpisku.

Cieľom nováčika v najprestížnejšej európskej súťaži je rovnako ako u iných mužstiev postup do play off.

„To je hlavným cieľom. Druhoradým cieľom je dať šancu miestnym hráčom, teda Ukrajincom a rovnako mladým hráčom, aby posun hokeja na Ukrajine znamenal určitú kvalitu. Veľa rokov sa v tomto smere neurobilo dostatok pre to, aby národné mužstvo bolo v A-skupine MS,“ zamyslel sa popradský rodák, ktorého potešilo i ukrajinské vedenie klubu, ktoré pracuje na vysokej úrovni a to i napriek tomu, že je nováčikom KHL.

Poprad24/tasr Foto: Marián Handzuš Video: Peter Handzuš

Šupler k nám pritiahol Doneck. V utorok proti Popradu
1
Galéria
supler
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM