Peter Handzuš Rôzne

Súťaž Dedina roka je symbolom prestíže

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa aj tento rok podieľa na súťaži Dedina roka. Zapojiť sa do nej môže každá obec, ktorá úspešne obnovuje svoje prostredie. TASR dnes o tom informoval hovorca združenia Michal Kaliňák s tým, že víťazná obec post

„Združenie miest a obcí Slovenska očakáva, že ani tohtoročné rozhodovanie poroty nebude vzhľadom na dynamický a inovatívny rozvoj obcí jednoduché. Túto súťaž považujeme za symbol prestíže, o ktorú sa aj v šiestom ročníku budú uchádzať obce hodné inšpirácie a pochvaly,“ priblížil Kaliňák.

Uviedol tiež, že z posolstva tohto ročníka „Budúcnosti na stope“ vychádza aj ambícia súťaže prezentovať obce ako sídla, ktorým patrí budúcnosť a vďaka inováciám aj perspektíva.

Kaliňák pripomenul, že v prvom ročníku Dediny roka si cenu odniesla obec Soblahov, v ďalšom ročníku získal ocenenie Hrušov. Zatiaľ posledným víťazom je obec Dobrá Niva, ktorá v roku 2010 uspela v medzinárodnej súťaži a získala Európsku cenu obnovy dediny za mimoriadne výkony vo viacerých oblastiach obnovy dediny.

Súťaž Dedina roka vznikla v roku 2001 a organizuje sa každé dva roky. Do tohto ročníka sa môžu obce prihlásiť do 31. júla. Kaliňák dodal, že dôležité informácie o súťaži sú zverejnené na internetovej stránke súťaže.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM