Ľubomír Hudačko Rôzne

Svadby v Prešovskom kraji v roku 2014? Takýto bol priemerný vek ženíchov a neviest

Lásku si svojím spoločným "Áno" spečatili vlani v Prešovskom kraji tisíce párov. Bolo ich oproti roku 2013 viac, alebo menej? Zisťovali sme tiež, ktorým smerom sa veková hranica v ostatných rokoch pri vstupe do manželstva posunula. Takýto bol priemerný vek ženíchov a neviest!

Ilustračný obrázok k článku Svadby v Prešovskom kraji v roku 2014? Takýto bol priemerný vek ženíchov a neviest
Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu roka 2014 v Prešovskom kraji vstúpilo do manželstva 4 586 párov, čo je oproti roku 2013 o 73 sobášov viac a v porovnaní s počtom uzavretých manželstiev spred desiatich rokov je to o 338 menej.

„V ostatných rokoch sa zaznamenal posun vekovej hranice pri vstupe do manželstva. Priemerný vek ženícha i nevesty za desať rokov vzrástol približne o 3 roky. Ženísi mali v priemere 31 rokov a nevesty 28 rokov. Podobný vývoj bol aj u vzájomne slobodných partnerov, keď ženísi vstupovali ako 29-roční a nevesty ako 27-ročné do svojho prvého manželstva,“ vysvetlila Zuzana Šoltisová z pracoviska ŠÚ SR v Prešove.

Najviac uzavretých manželstiev bolo podľa nej u oboch pohlaví vo vekovej skupine 25 – 29 ročných (1 610 ženíchov, 1 810 neviest). „Druhou najpočetnejšou vekovou skupinou u ženíchov bola kategória 30 – 34 ročných v počte 1 150 sobášov a u neviest to bola kategória 20 – 24 ročných v počte 1 061 sobášov,“ dodala Šoltisová.

Čítajte tiež:

Prešovská fotografka o cvakaní svadieb: Prečo nerada fotí zaľúbencov pri Neptúnovej fontáne?

Herečka Gabriela Marcinková prehovorila o svojom veľkom dni: Svadba bude v Prešove, vymakáme aj detaily

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM