Monika Vengrínová Samospráva

Švagerko bude zarábať menej ako jeho predchodca: Takáto suma príde každý mesiac na účet nového primátora

Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na dnešnom zastupiteľstve schválili plat novému primátorovi Jozefovi Švagerkovi. Zarábať bude približne o 600 eur menej ako bývalý primátor Anton Danko.

Ilustračný obrázok k článku Švagerko bude zarábať menej ako jeho predchodca: Takáto suma príde každý mesiac na účet nového primátora
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Jozef Švagerko bude s účinnosťou od 2.decembra zarábať zhruba 3 417 eur, čo je o približne šesťsto eur menej, ako dostával jeho predchodca Anton Danko, ktorému mestské zastupiteľstvo odkleplo plat vo výške takmer štyritisíc eur.

Primátorovi zo zákona prináleží plat vo výške 2 629 eur. Túto sumu, ktorá je trojnásobkom priemernej mzdy na Slovensku, môžu mestskí poslanci navýšiť až o 70 %. A kým u Antona Danka bola suma navýšená o 52 %, Jozef Švagerko si sám navrhol zvýšenie o 25 %. Na návrh poslanca Ondreja Kavku mu však poslanci odklepli 30 %.

Okrem primátorského platu dnes poslanci schválili i zásady svojho odmeňovania. Na návrh poslankyne Aleny Madzinovej tak budú poslanci dostávať namiesto doterajších 360 eur 400 za účasť na každom mestskom zastupiteľstve a to najviac šesťkrát ročne a 150 eur namiesto aktuálnych 135 eur za plnenie úloh v mestskej rade.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM