Hokej

SVET O SLOVENSKU: Začína sa bitka o lístky na hokej

Budúcoročný svetový hokejový šampionát v Bratislave je vzácna príležitosť, ktorú si nechcú nechať ujsť tisícky zahraničných fanúšikov. Veľký záujem prichádza z Českej republiky.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Začína sa bitka o lístky na hokej
Zdroj: TASR

Predpovede českého portálu Lidovky.cz sa naplnili – predaj lístkov na MS v hokeji 2019 sprevádza blázninec. Systém spoločnosti Ticketportal dokonca na určitý čas skolaboval a nebolo možné kúpené vstupenky vytlačiť. Rady nedočkavých fanúšikov sa ťahali pred predajnými miestami už od skorých ranných hodín. Lidovky českým fanúšikom radia, že ak sa im neujde lístok na internete, môžu to skúsiť ešte netradične u železničného dopravcu.

Ako teplé rožky…

Predaj vstupeniek na MS v hokeji na Slovensku začal v stredu. „Počítadlo na oficiálnych stránkach už teraz oznamuje, že majstrovstvá sveta sa začínajú o 234 dní. A už teraz sa rozhodne, ktorí z tisícov českých záujemcov sa na nich skutočne aj osobne zúčastnia,“ píšu české Lidovky.

Portál avizuje, že vzhľadom na relatívne nízku kapacitu bratislavského štadióna sa očakáva veľká bitka o lístky, ktoré sa minú ako teplé rožky. „Považujeme české mužstvo v Bratislave za domáce, takže čakáme veľký záujem,“ cituje portál Michaelu Grendelovú, ktorá je hovorkyňou šampionátu.

Oficiálna kapacita Zimného štadióna Ondreja Nepelu bude počas majstrovstiev 9774 miest. Lidovky pripomínajú, že je to menej ako počas bežných stretnutí Slovana v KHL, pretože usporiadatelia museli rozširovať ľadovú plochu. Ani tento oklieštený počet vstupeniek sa neujde celý fanúšikom, pretože viac ako pätina lístkov je zablokovaná pre potreby sponzorov a medzinárodnej hokejovej asociácie.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Záložný plán

Reálne sa tak podľa českého portálu dostane do predaja len o niečo viac ako sedem tisíc vstupeniek, pričom v Prahe pred štyrmi rokmi to bolo až 13-tisíc lístkov. „Česi berú turnaj v Bratislave ako svoj,“ píšu Lidovky. Preto je záujem o lístky z českej strany enormný. „Keď sa konal šampionát v Prahe, všetko sa v rámci predpredaja rozchytalo za pár desiatok minút a to bola kapacita O2 arény takmer dvojnásobná ako teraz,“ píše portál.

„Aj preto sa očakáva blázninec. Na porovnanie – v roku 2014 sa počas jedinej hodiny zarezervovalo 68 282 balíčkov a po pár hodinách sa všetky české duely vypredali,“ uvádzajú Lidovky a aktuálne dianie im dáva za pravdu.

Portál upozorňuje českých fanúšikov, že ak pre veľký nápor neuspejú na internete, môžu to ešte skúsiť v kamenných predajniach Ticketportálu na Slovensku, čo je pre Čechov bývajúcich neďaleko slovenských hraníc alternatíva.

„Fanúšikovia, ktorým sa to v stredu nepodarí, budú mať ešte šancu – vstupenky budú predávať aj České dráhy, ktoré do Bratislavy vypravia počas MS aj špeciálne vlaky,“ uzatvára portál Lidovky.cz.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM